23.8 C
De Bilt

Opening COVID Opvangcentrum Bergambacht

Krimpenerwaard – Nederland staat voor de uitdagende opdracht om de uitbraak van het coronavirus het hoofd te bieden. Om besmetting en verdere verspreiding van COVID-19 (corona) te voorkomen, zijn er ingrijpende maatregelen nodig én goede voorzieningen. Daarom worden in heel Nederland COVID-centra worden geopend. Ook in de gemeente Krimpenerwaard.

WelThuis werkt samen met Hotel & Restaurant De Arendshoeve

Zorgorganisatie WelThuis heeft het initiatief genomen om Hotel & Restaurant De Arendshoeve in Bergambacht gereed te maken om cliënten besmet met het coronavirus op te vangen. Dit gebeurt in samenwerking met KW Horeca Participaties en in samenspraak met de gemeente. Burgermeester Cazemier zegt hierover: ‘’Het is fijn te merken dat in tijden van crisis inwoners en organisaties opstaan om met elkaar de juiste hulp te bieden aan mensen in nood”. Wethouder Sleeuwenhoek spreekt haar waardering uit voor de inzet van WelThuis en Hotel & restaurant De Arendshoeve om coronapatiënten een plaats te bieden; ‘’daarmee dragen wij met elkaar ons steentje bij om uitbraak van het virus het hoofd te bieden.”

COVID opvangcentrum

De opening van De Arendshoeve als COVID Opvangcentrum staat gepland op donderdag 2 april. Vanaf dat moment zullen inwoners worden opgenomen die besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Daarbij zal het met name gaan om kwetsbare ouderen uit de regio. In totaal zullen 34 bedden en voldoende personeel gereed staan voor de opvang en verzorging van coronapatiënten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio