8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Opiniepanel: geen draagvlak afsluiting afrit Algerabrug – 81% tegen

Krimpen aan den IJssel – Vandaag werden de resultaten bekend van het Regio Online Opiniepanel, over het Verkeersplan Oud-Krimpen/Trevisio. Het onderzoek is ingevuld door 511 deelnemers. 81 procent gaf aan tegen de afsluiting van de afrit onderaan de Algerabrug te zijn naar het Kon. Wilhelminaplein. Over de rest van het Verkeersplan zijn meningen meer verdeeld, maar in meerderheid tegen.

Deelnemers Opiniepanel voelen zich niet gehoord of geïnformeerd

Een groot deel van de deelnemers geeft aan niet tevreden te zijn rondom de communicatie van het Verkeersplan door de gemeente Krimpen aan den IJssel. Een magere 35,7 procent zegt van tevoren goed geïnformeerd te zijn. Veelzeggend is het percentage deelnemers dat aangeeft zich niet gehoord te voelen over hun inbreng rond de plannen van de gemeente. Maar liefst 85,9 procent laat weten dat de gemeente het hier heeft laten afweten.

Aanpak college verkeersproblemen wordt als matig ervaren

Over de algehele aanpak van de verkeersproblematiek van het college in Krimpen zijn de deelnemers aan het Opiniepanel matig tevreden. 29,7 procent vindt de huidige aanpak goed. Ruim 70 procent is hier ontevreden mee.

Afsluiting zijafrit Algerabrug volkomen ongewenst

Op dit punt lijken de huidige coalitie en de deelnemers aan het panel het volledig met elkaar oneens te zijn. Van de 511 deelnemers geeft maar liefst 81 procent aan tegen de afsluiting van de zijafrit naar het Kon. Wilhelminaplein te zijn. Ruim 155 deelnemers bieden wel alternatieve oplossingen aan. Verkeerswethouder Timm lijkt op dit punt echter al zijn hakken in het zand te hebben gezet. In januari 2022 wordt het gehele Verkeersplan in de gemeenteraad besproken.

Volledige resultaten onderzoek

Het volledige onderzoek is terug te vinden op https://opiniepanel.regioonline.nl/index.php/onderzoek/verkeersplan-oud-krimpen-en-treviso/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio