13.5 C
De Bilt

Orange the World 2022 ook onder de aandacht in gemeente Krimpenerwaard

Gemeente Krimpenerwaard is ook in 2022 #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november het stadhuis in Schoonhoven oranje.

Jaarlijkse Orange the World campagne

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen start op 25 november de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’. Het oranje uitlichten van een gebouw, zoals het stadhuis in Schoonhoven, is een belangrijk en vast onderdeel van de campagne. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Thema 2022: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden.

Het college van B en W van de gemeente Krimpenerwaard zegt over de campagne: ‘Iedereen heeft een rol in het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Alleen met elkaar kunnen we dit een halt toeroepen. Daarom is de campagne van Orange the World belangrijk, om ons bewust te maken van dit schrijnende probleem en er met elkaar iets aan te gaan doen.’

Actieperspectief: Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl. Hiermee geeft de ondertekenaar aan dat hij of zij zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als individu, als professional, als vriend, teamgenoot, buur of collega.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio