21.7 C
De Bilt

Paard gewond en trailer beschadigd na paniek door truckrun

Berkenwoude – Vanmiddag rond 14.30 uur raakte aan de Nassaukade in Schoonhoven een paard gewond door paniek en werd de paardentrailer waarin deze stond zwaar beschadigd. De trailer was vanuit Berkenwoude op weg naar de manege in Schoonhoven.

Paniek door kabaal

De auto met trailer moest even wachten voor een verkeersregelaar, omdat er een truckrun voorbij zou komen. Helaas raakte het paard door het enorme kabaal behoorlijk in paniek en begon te bokken en te trappelen in de trailer. Hierbij kwam het paard in de trailer ten val. De hevig geschrokken eigenares zag tot haar schrik dat de stress het paard uit balans had gebracht en de geleende trailer flink beschadigd was geraakt.

Paard gewond

Met behulp van politie en enkele omstanders, wist men het paard weer overeind te krijgen in de trailer. Hoewel het dak van de trailer zwaar beschadigd was, kon de eigenares onder politiebegeleiding haar paard weer terug op stal brengen in Berkenwoude. Het dier heeft flinke wonden aan hoofd en been opgelopen, maar kan daar goed van herstellen. Het was vooral stress die het paard even teveel werd door al het lawaai.

Afloop

Nadat zowel het paard als de eigenares bekomen waren van de schrik, kon het dier op adem komen in eigen stal. Uiteraard zal het paard goed verzorgd worden. Hoelang het herstel van de verwondingen gaat duren in nu nog onduidelijk. De kosten van de schade aan de trailer zijn ook nog onbekend, maar dat is gelukkig een verzekeringskwestie. Het welzijn van het paard is voor alle partijen op dit moment het belangrijkste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio