1.4 C
De Bilt

Parkeeractie gestart in centrum Haastrecht

Krimpenerwaard – Op woensdag 2 september is KVO-werkgroep Haastrecht gestart met een parkeeractie in de gelijknamige kern. Tijdens de actie wijzen politie en boa’s bezoekers vriendelijk op de regels voor parkeren in de blauwe zone. Na afloop van de actie volgt strenger toezicht op naleving van deze regels. Het doel van de actie is om de blauwe zone weer te laten zijn waar deze voor bedoeld is.

Parkeeractie

In de KVO-werkgroep Haastrecht werken gemeente, politie en brandweer samen met de ondernemers van Haastrecht. Met elkaar streven zij ernaar om het centrum schoon, heel en veilig te houden en waar nodig te verbeteren. Deze werkgroep heeft opgemerkt dat niet alle bezoekers van het centrum in Haastrecht weten wat de regels voor parkeren in een blauwe zone zijn. Tijdens deze parkeeractie worden zij daarom door onder andere politie en boa’s op deze regels gewezen. Zo mag een auto maximaal 1,5 uur geparkeerd staan en moet de begintijd van het parkeren worden aangegeven met een parkeerschijf. Na een periode van informeren en waarschuwen zal daadwerkelijk worden overgegaan tot het uitdelen van boetes. Dit met het doel om de blauwe zone weer te laten zijn waar deze voor is ontwikkeld: een zone die alle bezoekers in staat stelt dicht bij de winkels te parkeren en op een prettige manier inkopen te kunnen doen.

Als start van de parkeeractie heeft wethouder Jan Vente als eerste de slogan ‘De regels van blauw gelden ook voor jou’ met milieuvriendelijke krijtverf op de straat gespoten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio