15.1 C
De Bilt

Pauline Bouvy-Koene waarnemend burgemeester Krimpenerwaard

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft met ingang van vandaag, 25 mei 2022, Pauline Bouvy-Koene benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. De beëdiging vond vandaag op het provinciehuis plaats. Bouvy-Koene is 63 jaar en woont in Geervliet, gemeente Nissewaard.

Pauline Bouvy-Koene

Nadat Pieter Paans op 16 mei aangaf zijn functie per direct neer te leggen heeft de commissaris op donderdag 19 mei gesproken met de fractievoorzitters over de ontstane situatie en het profiel voor een waarnemend burgemeester. De commissaris heeft daarop Pauline Bouvy-Koene voorgesteld als waarnemend burgemeester. Na een gesprek met haar op maandagavond hebben alle fracties hun vertrouwen uitgesproken in mevrouw Bouvy-Koene als waarnemend burgemeester.

Minimaal 1 jaar met waarnemend burgemeester

De commissaris heeft mevrouw Bouvy-Koene verzocht om samen met het gemeentebestuur de rust in de gemeente te herstellen. Op die manier wordt aan een nieuwe kroonbenoemde burgemeester een goede start geboden. Op een later moment zal de commissaris de fractievoorzitters opnieuw uitnodigen om de balans op te maken en vooruit te blikken op de procedure voor een nieuwe burgemeester. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming minimaal één jaar zal duren.

Al veel politieke en bestuurlijke ervaring

Pauline Bouvy-Koene heeft ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Van 1994 tot 2002 was zij raadslid voor de VVD in de toenmalige Zuid-Hollandse gemeente Maasland. Van 1998 tot 2002 was ze actief als wethouder. Daarna was zij van 2005 tot 2015 burgemeester van de gemeente Bernisse. In 2016 werd Bouvy-Koene benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten.

Na ruim drie jaar te hebben waargenomen als burgemeester in Voorschoten werd ze op voordracht van de gemeenteraad de kroonbenoemde burgemeester van Voorschoten. Wegens gezondheidsredenen nam Bouvy-Koene in november 2020 afscheid, maar inmiddels laat haar gezondheid waarneming als burgemeester weer toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio