9.8 C
De Bilt

Burgerpetitie op Avaaz voor aangifte tegen predikant Krimpen

Krimpen aan den IJssel/Avaaz – De perikelen rondom uitingen van een Krimpense predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente in een brief, blijkt nu op steeds meer weerstand te stuiten. Niet alleen lokaal of regionaal, maar ook landelijk is er steeds meer ophef over ontstaan. De vraag of Godsdienstvrijheid zijn grenzen moet kennen als er sprake lijkt van discriminatie, wordt na een aangifte door een inwoner van Krimpen nu voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Op het grootste, online campagne netwerk ter wereld, Avaaz, is nu ook een burgerpetitie gestart om deze aangifte te ondersteunen.

Uitzonderlijke burgerpetitie

De petitie heeft tot doel zoveel om landelijk zoveel mogelijk handtekeningen op te halen ter ondersteuning van de genoemde aangifte. Het is redelijk uitzonderlijk dat een burgerpetitie is opgezet om een aangifte tegen discriminatie te ondersteunen. De petitie is te vinden op Avaaz.org Burgerpetities en is door een burger opgezet die hoopt op veel handtekeningen om de aangifte kracht bij te zetten.

Predikant geliefd bij aanhangers

De predikant in kwestie wordt aan alle kanten door zijn gemeenteleden verdedigd en op handen gedragen. Zij trekken dan ook fel van leer tegen o.a. onze nieuwssite en de aangever. Hierbij omschrijven zij hun predikant als liefdevol en onbegrepen. Zij zien dan ook het Bijbelse gelijk aan hun zijde en zullen daar niet van wijken. De kerkgemeente wordt als streng orthodox gereformeerd gezien.

Brede aandacht van de media

Inmiddels is het van een lokaal verhaal op onze site, overgegaan naar artikelen en reportages bij Het Kontakt, RTV Rijnmond, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, omroep Powned, de Gay krant en Joop.nl van BNN/VARA. Blijkbaar raakt het onderwerp een gevoelige snaar in een groot deel van de samenleving. Eén krant spreekt zelfs van christelijk fundamentalisme, terwijl voormalige kerkleden of familie’s van kerkleden soms woorden als ‘sekte’ of ‘hersenspoeling’ aanhalen.

Wat is Avaaz.org Burgerpetities?

Avaaz Burgerpetities is een nieuw web-platform dat mensen over de hele wereld in staat stelt om lokale, nationale en wereldwijde campagnes te lanceren en te winnen!

Avaaz Burgerpetities is een crowd-sourced deel van Avaaz – de grootste wereldwijde web-beweging dat de kloof tussen burgerpolitiek en de kringen van besluitvorming overbrugt. Elke week ondernemen miljoenen mensen uit talloze landen en lagen van de bevolking via Avaaz actie om allerlei urgente problemen aan de kaak te stellen en op te lossen – van corruptie en armoede tot conflicten en klimaatverandering.

Het Avaaz model – dat via het internet mensen mobiliseert – zorgt ervoor dat duizenden individuele inspanningen, hoe klein ook, snel worden samengebundeld tot een machtige collectieve stem. Met de komst van Avaaz Burgerpetities kunnen we allemaal gebruik maken van de online tools van Avaaz om onze eigen lokale, nationale of internationale campagnes te lanceren. Zo brengen wij met de accumulatie van onze inspanningen daadwerkelijke positieve veranderingen in de wereld teweeg.

Avaaz betekent “stem” in verschillende Europese, Midden-Oosterse en Aziatische talen. Het werd als organisatie gelanceerd in 2007 met één eenvoudige democratische opdracht: burgers van alle naties te mobiliseren om de kloof tussen de wereld die we hebben en de wereld die de meeste mensen willen te overbruggen.

De Avaaz-gemeenschap voert campagnes in 15 talen, en wordt ondersteund door een kernteam dat over 6 continenten verspreid, samen met duizenden vrijwilligers. Wij ondernemen actie – door petities te ondertekenen, campagnes te voeren in de media, via e-mail en de telefoon, te lobbyen bij overheden, en “offline” protesten en evenementen te organiseren. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat de standpunten en waarden van de mensen overal ter wereld niet alleen gehoord, maar ook de drijfkracht worden van de beslissingen die ons allemaal aangaan.“*

*Bron: Avaaz Burgerpetities

4 REACTIES

 1. Ik was er al bang voor dat rol van deze redactie niet neutraal is… maar als dit je enige berichtgevingen zijn over en acties zijn bij een Corona-pandemie zet je je ook wel erg in een bepaalde hoek. Uiterst triest.

  En by the way: zo ga je niet met mensen om, ongeacht of je het wel of niet met iemand eens bent.

 2. Beste redactie,
  Het gaat er maar om hoe je de mening of geloofsovertuiging van anderen respecteert.
  Het is namelijk volkomen logisch dat je als gelovige in àlles Gods hand ziet, juist omdat je gelooft dat Hij overal boven staat en de aarde tot op de dag van vandaag nog onderhoud en regeert. Dus ook in het geval van de huidige pandemie. God is echter niet de veroorzaker van deze ziekte, maar Hij laat ons nu wel héél duidelijk zien dat wij niet alles in onze hand hebben.
  Dan is het werkelijk beangstigend dat veel mensen dit niet meer kunnen geloven en vervult het je hart met een diep medelijden met zoveel ongeloof.
  Juist nu met Pasen spreekt het dubbel: Er is Leven!! Eeuwig Leven.!!
  Voor een ieder die gelooft. Ongeacht wie je bent of wat je ooit gedaan hebt. Zelfs als je Hem tot op heden veracht en bespot hebt. Onbegrijpelijk maar toch waar!
  Zoek Hem en je zult Hem vinden.
  Dat geeft rust, wáre rust, ook met ziekte en rondwarende dood.
  Ik vraag het u dringend, omwille van uzelf, veracht Hem en Zijn dienstknechten niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio