9 C
De Bilt

Pilot ‘Praktisch naar werk’ helpt jongeren verder

Krimpenerwaard – Een gezamenlijke pilot ‘Praktisch naar werk – Simpel Switchen’ met gemeente Krimpenerwaard, Bureau Leerlingzaken Midden-Holland en onderneming Bij Aafke. Hierdoor kunnen jongeren met een speciale leerbehoefte bij de lokale onderneming Bij Aafke in Krimpen aan de Lek een traject volgen waardoor meer kansen voor hen ontstaan op een baan of vervolgopleiding.

Start van de pilot

Op vrijdag 30 april ondertekenden de drie partijen de samenwerkingsovereenkomst die de start van de pilot inluidt. Door deel te nemen aan de pilot kunnen jongeren met een indicatie dagbesteding of jongeren zonder startkwalificatie zich naar wens en vermogen ontwikkelen. Harro Postema van Bureau Leerlingzaken Midden Holland: “Voor sommige jongeren is de stap naar een opleiding of werk niet vanzelfsprekend. Zij hebben de juiste omgeving en extra ondersteuning nodig. Die is er nu in Krimpen aan de Lek, een mooie kleinschalige leer- en werkomgeving op het gebied van groen, retail en logistiek met professionele ondersteuning van de jongeren!”

Maatwerktraject

In de overeenkomst is onder andere afgesproken dat jongeren die in aanmerking komen voor deelname aan de pilot, maximaal 24 uur persoonlijke begeleiding per week kunnen verwachten. Ook wordt met iedere deelnemer een maatwerktraject afgesproken, waarbij goed wordt gekeken naar de persoonlijke mogelijkheden. Dit verhoogt de slagingskans van de pilot.

Bij Aafke

Aafke Ligthart, eigenaar Bij Aafke: “Sinds de start van mijn loopbaan werk ik met mensen met een speciale leerbehoefte. Toen ik mijn bedrijf startte was het mijn wens juist deze mensen een plek te bieden binnen mijn bedrijf. Vanuit onze onderneming helpen we de deelnemers zo goed mogelijk hun talenten te zien en in te zetten voor hun toekomst. Door onze kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding en eigen doorstroommogelijkheid kunnen we juist voor deze doelgroep het verschil maken.”

Leerwerkbedrijf

Door deze samenwerking ontstaat een brede insteek en is een brede uitstroom mogelijk. Jongeren kunnen zo de stap van dagbesteding naar duurzamer participatie eenvoudiger maken. Het sluit hiermee aan op het gedachtegoed en werkwijze van het Leerwerkbedrijf Krimpenerwaard, dat als doel heeft de aansluiting tussen het onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren voor een vitale Krimpenerwaard.

Blij met initiatieven

Jan Vente, wethouder Sociale Zaken: “Ik ben enorm blij met initiatieven zoals dit traject. Hiermee bieden we jongeren met een speciale leerbehoefte weer perspectief op een passende baan of vervolgopleiding. Door breed onze kennis en kunde in te zetten dragen we met elkaar bij aan een vitale Krimpenerwaard waarin iedereen zich naar vermogen kan ontwikkelen.” De pilot ‘Praktisch naar werk – Simpel Switchen’ is overeengekomen voor een jaar. Na evaluatie zal verlenging worden besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio