21.6 C
De Bilt

Proef met digitale huisbezoeken uitgebreid

Capelle aan den IJssel – Tijdens de coronapandemie is Sociale Zaken van IJsselgemeenten een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee deed Sociale Zaken onderzoek naar het recht op een uitkering in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Reden voor deze proef was dat door de coronaregels fysieke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren.

Digitale huisbezoeken

De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen. De gemeente Capelle sluit aan bij de proef. De afdeling Publiekszaken gaat de digitale huisbezoeken gebruiken voor adresonderzoek. De proef loopt tot het einde van dit jaar. Tijdens de proef wordt onderzoek gedaan naar de ervaringen van de medewerkers en bewoners. Ook wordt gekeken naar de effectiviteit van deze manier van werken.

Positieve ervaringen

De ervaringen van het afgelopen jaar zijn positief.  Met de aanvulling van videobellen  wordt de dienstverlening ook verder verbeterd. Wethouder Harriët Westerdijk: “We zijn blij met de mogelijkheden die de techniek ons biedt. Wij kunnen zo weer de informatie krijgen die voor ons werk nodig is. Dit was door corona even niet mogelijk. Ook de inwoners zijn blij dat er zo weer persoonlijk contact is. Ze vinden het prettig dat ze geen controleurs meer in huis hoeven te ontvangen.

App om zelf informatie door te geven

Met de app kunnen mensen zelf de nodige informatie doorgeven. Een medewerker helpt de mensen daarbij in het videogesprek. Daarnaast vinden de gebruikers deze app bij de moderne tijd passen.” De proef wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het A&O fonds Gemeenten. Meerdere gemeenten en andere organisaties volgen de proef met belangstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio