15.1 C
De Bilt

Proef ‘Uniek zwemmen’ in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Vanmiddag overhandigde wethouder Coen Derickx (portefeuillehouder sport) tasjes aan de deelnemers voor de proef ‘Uniek Zwemmen’ in Krimpen aan den IJssel. Dit initiatief komt voort uit het Lokaal Sportakkoord en wordt eind dit jaar geëvalueerd, waarna het college een definitieve beslissing neemt. De initiatiefnemers, zwembad de Lansingh, Stichting Synerkri, SportMee, de betrokken ouders en de kinderen maken dit mede door financiering van de gemeente Krimpen aan den IJssel mogelijk.

Extra aandacht

De zwemactiviteit speelt in op de behoefte van de deelnemers. Het gaat hierbij om aangepaste zwemlessen met extra aandacht. Dit gebeurt in kleine groepen, speciaal voor kinderen van 7 tot 11 jaar, die onvoldoende tot hun recht komen in een reguliere groep. De eerste groep van 6 kinderen sprong vandaag veilig ‘in het diepe’.

Actieve rol ouders bij Uniek Zwemmen

Op deze aangepast wijze worden ook deze kinderen zelfredzaam in het water. Ouders krijgen een belangrijke actieve rol in de begeleiding. Zij gaan mee het water in en krijgen instructies waardoor zij deze zelf kunnen toepassen op andere momenten. “Met deze aanvullende activiteit is er voor ieder kind in Krimpen aan den IJssel een mogelijkheid om te leren zwemmen”, aldus verantwoordelijk wethouder Coen Derickx. De proef wordt aan het einde van het jaar geëvalueerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio