17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

QuaWonen stimuleert doorstroming sociale huurwoningen Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Bij de toewijzing van nieuwbouw geeft QuaWonen vaak voorrang aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten. Zo ook bij het project Meerkoetflat in Krimpen aan den IJssel. Doel is de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Dat is gelukt, er komen in totaal 23 sociale huurwoningen vrij in de gemeente. Vier woningen gaan naar jongeren tot 27 jaar. 

Doorstroming naar appartement

Mevrouw Vrolijk (77 jaar) is een van de nieuwe huurders. Ze woont nu samen met haar man in een grote eengezinswoning met tuin. “Na meer dan 50 jaar gaan we verhuizen naar een appartement. Dat is veel makkelijker als je ouder wordt. Gewoon alles gelijkvloers en geen grote tuin meer om te onderhouden. Al zal het straks best even wennen zijn, alleen een balkon. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest als voor de toewijzingsavond. Doordat twee kandidaten hadden afgezegd, kregen we de woning van onze keuze. Het spreekt me aan dat de woning goed geïsoleerd en zelfs gasloos is. Dat zal vast heel comfortabel aanvoelen. De woningen zijn najaar 2020 klaar, maar ik ben alvast begonnen met opruimen. We hebben niet meer zoveel spullen nodig.”

“Ik ben er echt aan toe om op mezelf te gaan wonen”

Jessica Schouten (net 24 jaar geworden) is juist bezig om spullen te verzamelen. “Samen met mijn ouders en broertje woon ik aan de Middenwetering. Ik ben er echt aan toe om op mezelf te gaan wonen. Zo heb ik al tig keren mijn slaapkamer opnieuw ingericht om een eigen zithoek te creëren. Maar het blijft een slaapkamer. Nu ga ik naar een gloednieuw appartement. Ik ben super blij! Toen ik gebeld werd, kon ik het eerst niet geloven. Het is als starter zo moeilijk om een woning te vinden, ook al sta ik sinds mijn 19e ingeschreven. En nu dan toch succes. De locatie is perfect en de indeling van de woning vond ik ook meteen leuk. Ik zie het helemaal voor me. Ben al wat meubeltjes aan het verzamelen. Alles komt perfect uit. Mijn jaar begint geweldig!”

Reactie stichting Huurdersbelang op beleid QuaWonen

Stichting Huurdersbelang Krimpen is blij met dit resultaat. Voorzitter mevrouw Jorna: “We vinden het belangrijk dat QuaWonen appartementen bouwt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De mensen die naar een appartement verhuizen, laten vaak een woning achter waar weer gezinnen kunnen wonen.”

Meer informatie over het project vindt u op onze website : https://www.quawonen.com/over-quawonen/onze-projecten/meerkoetflat/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio