31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Raadslid Leefbaar Krimpen: “wethouder Van der Wal staat niet boven de wet!”

Krimpen aan den IJssel – Leefbaar Krimpen raadslid Oscar Suijk heeft met grote verbazing en woede kennisgenomen van de zelfingenomenheid van wethouder van der Wal omtrent de WMO. De wethouder blijft volharden in het handhaven van de aanpassing van de maatregel omtrent de huishoudelijke hulp, ondanks dat de minister heeft aangegeven dat dit absoluut niet door de beugel kan en indruist tegen de wet.

Terugdraaien of aftreden

“Een wethouder die de wet niet houdt, willens en wetens. Het moet niet gekker worden.” Oscar Suijk van Leefbaar: “wat mij betreft wordt minimaal de aanpassing van de maatregel stopgezet en wel met terugwerkende kracht vanaf 1 juli. Het kan niet zo zijn dat een wethouder zich boven de wet kan stellen. Mocht hij hier geen gehoor aangeven dan is er wat mij betreft maar 1 oplossing: aftreden en nooit meer terugkomen.

Leefbaar raadslid: “eind 2020 al duidelijk dat dit niet kon”

Het was notabene al op 10 december 2020 duidelijk dat de minister deze aanpassing nooit zou goedkeuren. En toch doordrammen. Onaanvaard deze handelswijze. We hebben het presidium dan ook gevraagd om in de maand september dit op de agenda te zetten zodat we de wethouder kunnen bevragen. Mocht het presidium dit afwijzen dan zal Leefbaar een spoeddebat aanvragen. Wat mij betreft heeft de wethouder zijn lot in eigen handen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio