1.4 C
De Bilt

Reactie politiek Krimpen op uitzending BNN Boos

Krimpen aan den IJssel – Gisteren vroeg ik via ons artikel over de Youtube uitzending van BNN Boos, een reactie van de politiek in Krimpen aan den IJssel hierop om een standpunt in te nemen tegen de racistische en discriminerende uitspraken van ds. Kort van de Mieraskerk. Het leverde verrassende reacties op, maar ook teleurstelling.

Politieke reacties op Facebook

Blijkbaar had de uitzending en – in ondersteuning daarop – ons artikel met aanvullend geluidsfragment, wel het nodige losgemaakt. Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen reageerden snel en gezamenlijk met onderstaande berichten op Facebook:

Reactie VVD, PvdA en Krimpens Belang zoutloos

Deze 3 coalitiepartijen plaatsten ook een reactie op hun Facebookpagina’s, precies een uur na elkaar. Dat zij tegen discriminatie en racisme zijn lijkt erg logisch. Dit is ook het enige dat zij melden, zonder de connectie te leggen waarom zij die reactie plaatsen. Het lijkt er sterk op dat zij in gezamenlijk overleg hebben besloten coalitiepartner SGP niet voor het hoofd te willen stoten en dus de context naar de omstreden video hebben weggelaten.

Aanvulling: Krimpens Belang liet kort hierop weten dat er geen sprake is van een afspraak tussen partijen en dat hun eigen statement voldoende duidelijk moet zijn [red.]:

Verrassend dappere ChristenUnie

Het moet eerlijk en ronduit gezegd worden, dat Reinier Cornet namens de ChristenUnie heel eerlijk en dapper man en paard benoemd. Ook zij zitten in de coalitie met de SGP, maar hebben er met hun statement geen coalitiepolitiek van gemaakt. Ook al is de partij geen voorstander van het homohuwelijk bijvoorbeeld, verdient deze reactie waardering:

CDA en D66 laten de bal liggen

Zowel het CDA als D66 hebben de kans om een reactie te geven (nog) niet aangenomen. Op beide pagina’s is onderstaande het laatste dat geplaatst is tot op heden. Dat is vooralsnog best triest te noemen, zeker van de partij die het homohuwelijk mede mogelijk gemaakt heeft. Hopelijk laten zij zich alsnog horen:

Tja, geen verrassing hier

Dat de SGP geen afstand neemt van de discriminerende en racistische uitspraken van ds. Kort, noch van de bedreigingen aan Leon Houtzager, mag helaas al geen verrassing meer genoemd worden. Ds. Kort legt het verwijt van de coronabesmettingen bij de supermarkt om de hoek en de regenboogvlag, plus het regenboogzebrapad bij het dienstencentrum en zegt dat de SGP de enige partij is ‘met dat standpunt over de LHBTI’. Zou de SGP alsnog afstand nemen van racisme en discriminatie, of bekennen ze nu echt kleur?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio