1.5 C
De Bilt

Rectificatie: ‘gehate’ zeecontainer IJsseldijk in Krimpen; vergunning wegens lekkage in dijk, bewoner getroffen door waterschade

Krimpen aan den IJssel – Op 23 september publiceerden wij een artikel over de ‘gehate’, blauwe zeecontainer die geplaatst was op het stukje dijk tussen het oude gemaal Reinier Blok en de watertoren van Ouderkerk. Aangegeven was dat er sprake was dat vergunning was ingetrokken door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) na een gesprek met wethouder Janson (LK) van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Dit bleek niet correct.

Vergunning was tijdelijk en noodzakelijk wegens lekkage waterleiding in dijk bij Krimpen

De vergunning was inderdaad verleend door het hoogheemraadschap, maar zij hadden hiervoor niet alleen als beheerder van de dijk de situatie bekeken, maar ook als wegbeheerder. De gemeente was hier in principe geen partij in. De vergunning was ook tijdelijk afgegeven en die periode was verstreken. Daarom is de container verwijderd.

Het afgeven van de vergunning was noodzakelijk, omdat er in de dijk een lekkage in een waterleiding was ontstaan waardoor de onderliggende woning ernstige waterschade had opgelopen. Hierdoor moesten zowel de lekkage en de dijk gerepareerd worden alsmede ook de onderliggende woning. De verbouwing waarin in het eerdere artikel over gesproken werd was die niet de aanleiding van de plaatsing van de container en had dus enkel te maken met de geleden waterschade door bewoners.

‘Niet ideaal, maar kon niet anders’

Een woordvoerder van het hoogheemraadschap laat aan ons weten: “Wij beseften ons ook dat de situatie verre van ideaal was. Voor de bewoners was het het prettigst om de container in de buurt van hun huis te hebben. Hij kon niet in de tuin staan, dus is ervoor gekozen vergunning aan te vragen voor op de weg op de dijk. Volgens wet- en regelgeving mocht dat en daarom hebben we vergunning verleend tot 13 september. Daarna is de container weggehaald.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio