15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Reisboekje historische landschap van de Krimpenerwaard

Krimpenaar – Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek nam donderdag 23 september het reisboekje ‘Grand Tour door historisch landschap’ in ontvangst van Linda Driesen, een van de schrijvers en samenstellers van het boekje. Ook medeauteur Arthur Meyer was hierbij aanwezig.

Gratis reisboekje

Scholen voor voortgezet onderwijs ontvangen gratis een aantal rijk geïllustreerde en prachtig vormgegeven reisboekjes. Geïnteresseerden kunnen de serie van drie boekjes kosteloos downloaden via www.geschiedenisvanzuidholland.nl en het streekarchief Midden-Holland – www.samh.nl. De fietsroute is ook te vinden op de IZI-travelapp.  

Historische spoor- en tramlijn

Ooit liepen er een tramlijn en spoorlijnen vanuit Noord-Holland langs Nieuwveen via Alphen aan den Rijn en Gouda en zo helemaal door tot aan Schoonhoven. Her en der zijn restanten van deze spoorlijn terug te vinden. De geschiedenis van het landschap en haar bewoners spreekt tot de verbeelding.

Stichting Doe21

Toen_anno_nu heeft, in samenwerking met Stichting Doe21, de verhalen van het landschap langs de oude Zuid-Hollandse spoorlijnen in kaart gebracht. Dit heeft geresulteerd in een route in drie delen, vanaf Nieuwveen tot aan Schoonhoven. Per route is een reisboekje met fietsroute gemaakt, die je inzicht in de politieke achtergronden geven bij de nooit gerealiseerde vervening van de polder.

Mammoeten in Bergambacht

Er is bijvoorbeeld het werk van de Stolwijkse kooiker te zien. En het voert je langs de mammoeten in Bergambacht. Onderweg worden grote vraagstukken uit het verleden en heden aan het landschap en zijn geschiedenis gekoppeld. Er is ook aandacht voor bijzondere flora en fauna en voor persoonlijke jeugdherinneringen van ooggetuigen van het verleden van het spoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio