-2 C
De Bilt

Repetitie Muziekvereniging Crescendo belooft super concert.

Krimpen aan de Lek – Maandagavond repeteerde Muziekvereniging Crescendo voor het concert wat plaats vindt op zaterdag 21 mei in het Cultuurhuis. Het orkest wordt begeleid door de nieuwe dirigent nieuwe dirigent Michael Engelbrecht. Ook een primeur voor de muziekvereniging is dat de uitvoering voor het eerst in de theaterzaal van het Cultuurhuis plaats vindt.

Het beloofd weer een prachtig concert te worden. Tijdens de repetitie werden de stukken nog eens doorgenomen en stuurt Michael Engelbrecht de muzikanten van Crescendo naar perfectie. Tussendoor werden de instrumenten nog even op elkaar afgestemd voor het beste geluid. In de muziek is te horen hoe blij de leden zijn dat er weer een concert gegeven kan worden, er werd weer veel gevoel in de muziek gelegd.

Twee uitvoeringen Muziekvereniging Crescendo

Tijdens het concert worden stukken ten gehore gebracht van Alfred Reed, El Camino Real en van Philip Sparke, The bandwagon. Daarnaast wordt het publiek meegenomen naar verschillende muziekstukken van de musical Tintin.
Omdat er verwacht wordt dat er veel belangstelling zal zijn voor de uitvoering wordt het programma twee keer uitgevoerd, tijdens een lunchconcert en in het avondprogramma.

Lunch- en avondconcert

Het lunchconcert is een uur programma met toegankelijke muziek, waardoor dit ook zeer geschikt is voor kinderen. Dit concert start om 14.00u , de zaal is open om 13.30u. Tijdens het avondprogramma wordt de toegankelijke muziek aangevuld met uitdagende werken. Zoals het stuk van Mark Camphouse, A Movement for Rosa. Dit concert start om 20.00u, de zaal is open vanaf 19.30u.

Repetitie Crescendo
Repetitie Crescendo – Foto © Joke Rietveld – Regio Online

Heeft u weer zin om te gaan genieten van de prachtige muziek door Crescendo? Kaarten zijn online te bestellen of aan de deur te koop. https://www.crescendokrimpen.nl/events/we-are-back-voorjaarsconcert-symfonisch-blaasorkest-sbo/ Beide concerten worden uitgevoerd in de theaterzaal van het Cultuurhuis.

Zing en swing mee tijdens Groots Promconcert 2022

Heeft u na deze uitvoering zin in meer? Altijd al eens aan een groot muziekspektakel willen meewerken? Dit is uw kans!

Het Symfonisch Blaasorkest van Muziekvereniging Crescendo organiseert op 26 november 2022 haar Promconcert naar aanleiding van het 120-jarig jubileum in Krimpen aan de Lek. Een gevarieerde avond met een bekende Nederlandse artiest, het orkest, een band en natuurlijk mag dan ook een koor niet ontbreken.

Repetitie Crescendo
Repetitie Crescendo – Foto © Joke Rietveld – Regio Online

Gelegenheidskoor

Daarom wordt er speciaal voor dit Promconcert een gelegenheidskoor gevormd. Onder leiding van Matthijs Hoogendijk, gaat u in 10 à 12 repetities het koor-repertoire instuderen voor dit concert dat Crescendo in de sporthal De Walvis te Krimpen aan de Lek gaat geven. U zingt bekende klassieke krakers zoals “Cantique de Jean Racine” van Fauré en “A Concert Celebration” van Andrew Lloyd Webber, waarin u meegenomen wordt langs de bekende musicals.

Conquest of Paradise

Daarnaast vertolkt u samen met uw mede-koorgenoten ook “Conquest of Paradise” van Vangelis en verzorgt u de backing-vocals bij de popsongs van de bekende artiest. Wie dat is blijft nog even geheim. Natuurlijk draagt u ook uw steentje bij aan de sfeerverhogende choreografie! Het “Promkoor” wordt na het concert weer ontbonden.

Repetitie Crescendo
Repetitie Crescendo – Foto © Joke Rietveld – Regio Online

Aanmelden voor repetities

De 10 à 12 repetities zijn op maandagavond (met orkest) en/of vrijdagavond (alleen koor) te Krimpen aan de Lek en zullen plaatsvinden in de maanden september t/m november 2022. De exacte data worden na kenbaarheid van interesse met u gedeeld. Elke deelnemer krijgt zijn/haar “stem” en partij op papier en indien gewenst op USB-stick aangeleverd. Aanmelden kan tot 15 juni 2022, er wordt een deelnemersbijdrage gevraagd van €55,-.

Ervaring geen must, enthousiasme wel

Of u nu wel of geen zangervaring heeft, man of vrouw bent, zing en swing mee tijdens dit Grootse Promconcert en stuur een mail naar: sbo@crescendokrimpen.nl of bel 06-43654923 (bereikbaar: dinsdag t/m vrijdag vanaf 18:00 uur). Vermeld bij aanmelding in ieder geval de volgende informatie: naam, adres, zangervaring, stemsoort (sopraan, alt, tenor of bas).

We hopen u graag te zien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio