14.9 C
De Bilt

Rijkswaterstaat vervangt aandrijving stuw Hollandsche IJsselkering

Krimpen aan den IJssel – Vandaag is Rijkswaterstaat begonnen aan een grote klus samen met een aannemer, bij de stuw aan de westzijde van de Algerabrug. Bovenin de torens zitten volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat zogenoemde ‘trommels’, die zorgen voor de aandrijving van de stuw. De nieuwe trommels worden later geplaatst en zijn gemaakt door Hollandia Services uit Krimpen aan den IJssel.

Klus met groot materieel

De klus die wordt uitgevoerd vraagt om groot materieel. De oude trommels moeten bij het dak aan de zijkant van de torens eerst eruit gehesen worden, om daarna door de nieuwe exemplaren vervangen te worden. “De vervanging gaat per toren”, volgens de woordvoerder.

Rijkswaterstaat: “Vervanging is eerste keer”

Het blijkt dat het vervangen van de trommels, sinds de aanleg van de waterkering in de Hollandsche IJssel, voor het eerst gebeurt. “De stuw aan de oostzijde is nog niet aan de beurt, omdat deze ook weer later is gebouwd.” De Hollandsche IJsselkering staat bekend als het eerste Deltawerk van Nederland.

Oproep om niet te komen kijken

Er wordt met klem verzocht niet bij de werkzaamheden te komen kijken. Ten eerste omdat er nog steeds rekening moet worden gehouden met geldende coronamaatregelen, maar zeker ook vanwege de gevaarzetting, zowel langs de dijk, als op de brug zelf. Ook het grote kruispunt ligt op de schop, dus er gebeurt veel tegelijkertijd op dit moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio