Burgemeester Roel Cazemier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Commissaris van de Koning van Zuid Holland, de heer drs. J. (Jaap) Smit, heeft scheidend burgemeester Roel Cazemier vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Nassau. Mr. R.S. Cazemier krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het openbaar bestuur. Maar ook vanwege zijn grote betrokkenheid bij maatschappelijke activiteiten die ten goede komen aan de samenleving.

29 jaar werkzaam in openbaar bestuur

Roel Cazemier is ruim 29 jaar werkzaam geweest in het openbaar bestuur. Zo was hij ondermeer burgemeester van Ruinerwold, Ameland, Dongeradeel en Dinkelland. Vanaf 4 april 2016 was hij de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Tussendoor was hij korte tijd directeur van Omrop Fryslân.

Roel Cazemier Koninklijk onderscheiden door commissaris van de Koning Jaap Smit – Foto: gemeente Krimpenerwaard

Tijdens zijn werkzaamheden als burgemeester kreeg hij te maken met lastige zaken zoals de Mkz-crisis en complexe dossiers zoals de realisatie van recreatiepark Esonpark. Hij zette zich in voor de oprichting van het NOFA ( een samenwerkingsverband Noordoost Friese Aanpak)

Verkeersveiligheid

Ook maakte hij zich sterk voor de realisatie van de ‘Centrale As’ een project dat verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaar verbeterde. Bij de gemeente Dinkelland ontving hij grote waardering voor het herstellen van de verstoorde verhoudingen binnen de gemeenteraad.

Verbindend en doortastend

De commissaris van de Koning van Overijssel omschrijft Cazemier als ‘bindende figuur die met doortastendheid dingen voor elkaar heeft gekregen’. Voor de gemeente Krimpenerwaard zette hij zich in om de nieuw gevormde gemeente op de kaart te zetten. Door zijn inzet werd de herindeling een succes. Hij was ook aanjager achter het opstellen van  Panorama Krimpenerwaard, een integrale visie op de toekomst van de gemeente.

Roel Cazemier: burgemeester in veranderende maatschappij

Door zijn inzet werden bezoeken van het Koningspaar een groot succes. Roel Cazemier vervulde het ambt van burgemeester door de jaren heen met betrokkenheid bij een sterk veranderende en verharde maatschappij. Cazemier vervulde ook nevenfuncties die bij zijn taak als burgemeester hoorden maar ook vrijwilligersfunctie als voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Maatschappelijke Opvang Friesland De Terp. Maar ook als voorzitter van de plaatselijke commissie Ameland van de KNRM om een nieuwe redschuur te realiseren.

Natuurbehoud belangrijk voor Cazemier

Als burgemeester zette hij zich in voor natuurbehoud – o.a. voorzitter Raad voor de Wadden en lid van de commissie Monitoring Waddengas. Ook arbeidszaken liggen hem na aan het hart. Hij was bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten ( VNG) van 2013 tot 2020 voorzitter van het college  arbeidszaken. Een belangrijke functie die hij vervulde was als lid van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio Hollands Midden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio