3.2 C
De Bilt

De Rotterdampas is vanaf nu beschikbaar voor Krimpenaren

Krimpenaren kunnen vanaf 1 maart eenvoudig digitaal of in het raadhuis een Rotterdampas aanvragen. Met deze pas kunnen inwoners uitjes in Rotterdam en omstreken gratis of met hoge korting doen. Inwoners met een laag inkomen hebben recht op een Rotterdampas tegen laag tarief. Zo heeft iedere Krimpenaar de mogelijkheid om leuke dingen te doen!

Voor iedereen te koop

Iedereen kan een Rotterdampas kopen. De pas met standaardtarief kost 65 euro voor volwassenen, en voor kinderen tot en met 17 jaar 20 euro. Speciaal voor Krimpenaren met een laag inkomen bestaat de Rotterdampas tegen laag tarief. Voor 5 euro kunnen minima een pas aanschaffen. Voor kinderen tot en met 17 jaar is de pas gratis. Met de pas zijn leuke dagjes uit voor iedereen toegankelijk! Een pas is 1 jaar geldig: van 1 maart 2024 tot en met 28 februari 2025.

De Rotterdampas is voor iedereen leuk

Wethouder Kirsten Jaarsma: “Wij vinden het belangrijk dat iedere Krimpenaar dezelfde kansen krijgt en iets leuks kan doen. Samen met Rotterdampas maken we dit mogelijk. Jong of oud, groot of klein, arm of rijk: het aanbod van de pas is voor iedereen. Én ook de mogelijkheid om een pas aan te schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld met korting een dagje naar Blijdorp, gratis naar de bioscoop of een museum. Of gratis een pannenkoek eten bij de Pannekoe”.

Wethouder Kirsten Jaarsma met de Rotterdampas

De pas is makkelijk online aan te schaffen

Sinds 1 maart 2024 is de pas online te koop voor Krimpenaren. Via www.krimpenaandenijssel.nl/rotterdampas kunnen onze inwoners makkelijk digitaal een pas aanvragen tegen laag tarief. Ook is op de website te lezen wat de voorwaarden zijn. Lukt het niet digitaal? Dan zijn inwoners welkom op het raadhuis. Onze collega’s hebben hiervoor een speciale training gehad van Rotterdampas. Een pas tegen standaardtarief kan via www.rotterdampas.nl gekocht worden.

Met de pas kun je allerlei leuke dingen doen

In en om Rotterdam kan een pashouder terecht bij wel 750 bedrijven en culturele instellingen voor allerlei activiteiten en bezoeken aan gezellige plekken. Met korting naar de Euromast, gratis naar Plaswijckpark of meevaren op de Spido. In de buurt zijn ook al leuke dingen te doen. Zoals naar theater De Tuyter, de bibliotheek, De Pannekoe en Streekmuseum Krimpenerwaard. De pas nodigt lokale ondernemers uit om aan te sluiten. Wat goed is voor de lokale ondernemer én zo kunnen pashouders ook op verschillende plekken in Krimpen de pas gebruiken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio