27.9 C
De Bilt

Aantal ruiten sneuvelen door harde knal bij Mieraskerk

Krimpen aan den IJssel – Vanochtend om 4.35 uur was er bij de Mieraskerk een harde knal te horen. Zelfs inwoners aan de andere kant van Krimpen meldden de knal gehoord te hebben. Volgens de brandweer Krimpen aan den IJssel zou het mogelijk om een vuurwerkbom gaan. De schade lijkt beperkt tot een aantal ruiten en houtwerk. Gewonden zijn er niet gemeld. De ‘knal’ volgde anderhalve dag nadat ds. Kort zondagavond in een preek begrip had uitgesproken voor het geweld tegen een journalist, eerder op die dag. Of beide zaken gerelateerd zijn moet door onderzoek van de politie worden vastgesteld.

Harde knal

De harde knal van een schijnbaar zelfgemaakte vuurwerkbom heeft dus flink impact gehad. Dat geweld nooit een oplossing biedt, van welke kant dan ook, wordt door velen onderstreept. Het is wel duidelijk dat de Mieraskerk zichzelf enorm in de belangstelling heeft gezet door te besluiten zich helemaal niks meer van maatregelen aan te willen trekken, door – net als in Urk – de kerk weer vol te laten lopen met zes tot zevenhonderd mensen. Ook uitspraken van Kort zelf, op schrift of in preken, hebben veel kwaad bloed gezet. Maar dat mag ook geen excuus zijn voor geweld.

Schade aan Mieraskerk 2
Foto: © Egbert van den Bosch/Regio Online

Polarisatie

Natuurlijk geeft de schade aan de kerk door de harde knal aanleiding aan partijen (ook enkele politieke partijen), om de schuld neer te leggen bij media, die door verslag te doen, polarisatie in de hand zouden werken. Maar polarisatie ontstaat als conversatie niet mogelijk is. Oproepen tot geweld, of dit vergoelijken is op geen enkele wijze juist. Dat media verslag doen van zaken die opvallen is hun werk. Dat zal zeker voor een normaal gesloten gemeenschap als de Mieraskerk niet prettig zijn. Als hun voorganger echter geweld vergoelijkt en anderen blijft wegzetten als de boze geesten van deze wereld, waaronder media en overheid, dan is polarisatie niet een oorzaak van verslaglegging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio