15 C
De Bilt

Samenhof met veel belangstelling ontvangen door aanwezigen bewonersavond Bergambacht-Oost

Een Samenhof mag niet ontbreken in de woningbouwplannen voor Bergambacht-Oost. Een Samenhof is een kleinschalige meergenerationele woonvoorziening (40 à 50 woningen) voor alle leeftijden en doelgroepen. Dit betekent dat er zowel sociale huur-, middenhuur- en (starters)koopwoningen in een gezonde mix beschikbaar moeten zijn met onder andere een gemeenschappelijke tuin, ontmoetings- en klusruimte. Zo kunnen starters, jonge gezinnen en senioren op een prettige wijze samenwonen en elkaar een handje helpen waar nodig. Goed nabuurschap noemen wij dit.

Jongeren en jonge gezinnen komen moeilijk aan betaalbare woning

Voor jongeren en jonge gezinnen is het moeilijk om passende en betaalbare woonruimte te vinden. Veel ouderen wonen nu in te grote eengezinswoningen als de kinderen de deur uit zijn. Als zij doorstromen naar een betaalbare kleinere woning komt hun eengezinswoning beschikbaar. Ook hebben zij behoefte aan meer aandacht en sociale contacten met meerdere mensen van verschillende leeftijden en achtergrond.

Samenhof-concept

Het Samenhof-concept biedt deze mogelijkheid. Deze woonvorm gaat uit van aardige buurmannen en buurvrouwen die een ‘oogje in het zeil houden’. En aardige buren worden geholpen, niet met zorg, maar met aandacht. “Een onsje meer aandacht scheelt een kilo aan zorg”.

Ons initiatief is opgenomen in de woonvisie van de gemeente Krimpenerwaard. Dit betekent dat wethouder Boere in de randvoorwaarden voor dit te ontwikkelen gebied een Samenhof kan opnemen. De wethouder is aan zet. De burgers staan klaar om dit tot een succes te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio