15.6 C
De Bilt

SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard groot succes

lekkerkerk – Het laatste weekend van juni werd de 24-uurswandelestafette SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard, volledig door vrijwilligers georganiseerd bij Sportpark De Weydehoeck. Het werd een weekend om nooit te vergeten! 

Aan het eind van de 24 uur konden we een waanzinnig bedrag bekendmaken. De laatste weken kwamen er nog steeds donaties/opbrengsten binnen. Onze penningmeesters hebben de afgelopen week de uiteindelijke opbrengst uitgerekend.
In totaal werd maar liefst € 122.035,71 opgehaald door bijna 1000 deelnemers. 
Deze opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Naast de wandelestafette werd er ook van alles georganiseerd voor de bezoekers. Ze konden eten en shoppen bij de diverse kramen en genieten van diverse activiteiten.Vooral de kaarsenceremonie maakte veel indruk. Hierbij werden alle verkochte kaarsenzakken met een brandende kaars en een persoonlijke boodschap ter ere van (ex-)kankerpatiënten langs het parcours gezet.

Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Dank

Het bestuur wil iedereen bedanken die mee heeft geholpen met de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard, de deelnemers, de bezoekers en de vele vrijwilligers en natuurlijk ook alle sponsors! Dank voor het realiseren van deze prachtige opbrengst! Hiermee worden belangrijke onderzoeken gefinancierd die moeten leiden tot minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Goed rapportcijfer

Ingrid van der Heijden-van den Dries, Relatiemanager KWF Kanker bestrijding; “Bij deze wil KWF kankerbestrijding iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de SamenLoop in de Krimpenerwaard. Wat een bijzondere sfeer hing er op het terrein. Dat blijkt ook wel uit het rapportcijfer dat de deelnemers aan deze SamenLoop gaven: maar liefst een 8.8. En wat een prachtig bedrag hebben jullie samen opgehaald. Dankjewel!”

Geweldige sfeer tijdens samenloop

Er was een geweldige sfeer die de totale 24 uur zou blijven en zelfs heftiger zou worden. Vooral de muziek versterkte de energie. Het deed je sterker worden en door willen gaan.
Het prachtige verhaal met de mooie liedjes, geschreven en gezongen door Eva van Welzenis die een prachtige stem heeft, was een kippenvel moment.
Het was warm, niet alleen vanwege de zon en de temperatuur, maar het voelde ook warm van binnen. Kijkend naar mensen die zich vol inzetten, beleven, samen lopen, samen beleven. Samen zingen en dansen, samen huilen en elkaar steunen.
Voor de warmte werd er water gesproeid op de baan. Zodat het asfalt niet zou gaan kleven en de warmte terug zou kaatsen waardoor het nog warmer zou zijn geworden.
Dit gaf welkome afkoeling waar menigeen zich door liet nat sproeien. Dit voorkwam ook oververhitting. Ook stond er een grote tankauto met koel water waar je flessen en bidons kon navullen
.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio