14.8 C
De Bilt

Sarah Bade uit Lekkerkerk ontvangt bronzen legpenning Carnegiehelden

Krimpenerwaard – Donderdag 3 maart redde mevrouw Sarah Bade uit Lekkerkerk het leven van een 3-jarig Syrisch jongetje. Uit handen van burgemeester Pauline Bouvy-Koene ontving zij daarom donderdag 1 september op het stadhuis in Schoonhoven voor deze heldendaad de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds.

‘Nekhaargevoel’

Burgemeester Bouvy: “Het is heel bijzonder wat u heeft gedaan. Vaak denken mensen, dat doe je toch gewoon. Maar veel mensen handelen niet. U wel. U zag dat er iets niet klopte, een soort ‘nekhaargevoel’. Dat u wel handelde en het leven redde van dat jongetje, is de reden om u te eren met deze bronzen legpenning en oorkonde.”

Sarah Bade sprong direct in het water

Sarah Bade fietste die dag rond 14.00 uur op de Tiendweg Oost in Lekkerkerk. Tot haar schrik zag zij dat er een kind in het water lag. Zij bedacht zich geen moment en sprong het water in. Het bleek te gaan om een 3-jarig Syrisch jongetje. Op het moment dat mevrouw Bade hem uit het water haalde leek hij levenloos. De inwoonster van Lekkerkerk trok hem op de kant, waarschuwde omstanders die de vader alarmeerden en ook 112 belden.

3-jarige jongen gered van verdrinkingsdood

Door haar actie kwam het jongetje een beetje bij en moest overgeven. Vervolgens is hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Na twee dagen werd hij gelukkig ontslagen uit het ziekenhuis. Door het snelle handelen van Sarah Bade is het jongetje gered van de verdrinkingsdood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio