16.7 C
De Bilt

SGP bezorgd over breuk in coalitie en ontstane verwarring

Krimpen aan den IJssel – De SGP heeft met bezorgdheid kennis genomen van het wantrouwen in de huidige coalitie van VVD, D66, SvK en LK, en de verwarring die hierop gevolgd is. De SGP zal zich christelijk, constructief en consistent opstellen in de zoektocht naar een nieuwe coalitie.

Verwarring baart zorgen

SGP-fractievoorzitter Arrèn van Tienhoven: “De SGP is bezorgd over de gevolgen voor Krimpen door de breuk in de coalitie. Met projecten als de grote kruising, de uitdagingen in het sociaal domein en de structurele tekorten in de begroting, vinden wij deze ontwikkeling niet in het belang van onze inwoners. Wij hebben aangedrongen op een openbare vergadering waarin op een correcte manier gevolg wordt gegeven aan het wantrouwen dat SvK en LK hebben uitgesproken richting de coalitiepartners VVD en D66. Onze inwoners hebben er recht op om te weten wat gebeurd is en hoe nu verder. Daarom is op 7 januari een extra raadsvergadering ingepland.”

Wie doet nu wat?

De SGP is ontstemd over de ontstane verwarring over de handelwijze van SvK en LK. Van Tienhoven: “Het kan niet zo zijn dat je de stekker uit een coalitie trekt, en dan geen idee hebt wat de consequenties daarvan zijn. Normaalgesproken trekken de wethouders van de terugtrekkende fracties zich dan terug, of wordt geregeld dat de andere wethouders via een motie van wantrouwen het veld ruimen. We zien hier echter dat de lokale wethouders ‘gewoon’ willen blijven zitten! Het draagt alleen maar bij aan de verwarring. Wij vragen ons af of de lokale fracties weten waar ze aan begonnen zijn.”

Constructief vooruitkijken

Vooruitkijkend naar de formatie van een nieuwe coalitie, laat Van Tienhoven weten dat de SGP altijd bereid is om verantwoordelijkheid te nemen. Zoals altijd, zal de SGP zich christelijk, constructief en consistent inzetten voor alle Krimpenaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio