-2 C
De Bilt

SGP Krimpen wil voor RES geen groen opofferen voor zonnepanelen

Krimpen aan den IJssel – De SGP Krimpen steunt de Regionale Energie Strategie (RES), maar wil voorkomen dat in Krimpen groen wordt opgeofferd voor zonnepanelen. De SGP diende hiervoor in de gemeenteraadsvergadering van 3 juni een motie in. Raadslid Anton Brand: ‘Wij zien de noodzaak om onze energievoorziening te verduurzamen, maar we moeten daarvoor niet zomaar het groen in Krimpen opofferen.’

RES mag niet ten koste van natuur gaan

In de RES wordt de zuidelijke rand van Krimpen aan den IJssel genoemd als zoekgebied voor het opwekken van zonne-energie. De SGP wil voorkomen dat het college plannen gaat maken om zonnepanelen te plaatsen in het groen van Krimpen. Brand: “laten we ons inzetten om alle daken maximaal te benutten voor het opwekken van zonne-energie. Dit kan door particuliere en collectieve initiatieven te stimuleren, denk onder andere aan de onlangs opgerichte energiecoöperatie. Het groene karakter van Krimpen moeten we behouden, want groen is erg belangrijk voor onze gezondheid en de biodiversiteit’.

CDA vindt ‘geen’ net iets te stellig

De motie werd mede ingediend en gesteund door alle partijen uit de gemeenteraad, behalve het CDA. Deze partij wil liever ‘zo min mogelijk groen’ gebruiken en vinden het voor nu te vroeg om iedere mogelijkheid tot gebruik van stukjes groen uit te sluiten. Fractievoorzitter Miedema (CDA) hierover: “Het gaat ons puur om dat woordje ‘geen’. Dat ontneemt per definitie een optie in het groen. Vandaar ‘zo min mogelijk’. In de rest van de motie kunnen wij ons volledig vinden overigens.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio