SGP Krimpen zet de komende jaren de wijken centraal

Krimpen aan den IJssel – Nu deelname aan de coalitie in de gemeenteraad er niet in lijkt te zitten, gaat de SGP in Krimpen aan den IJssel inzetten op zichtbaarheid en benaderbaarheid. De komende jaren staan de wijken in de gemeente bij hen centraal.

Veel plannen voor leefbaarheid

Het verkiezingsprogramma van SGP Krimpen staat vol met plannen die de Krimpense wijken leefbaarder, leuker, mooier, veiliger en schoner moeten maken. De eerste actie is dat ieder fractielid is verbonden aan een eigen Krimpense wijk. Op deze manier heeft de SGP in iedere wijk een herkenbaar aanspreekpunt voor de wijkinwoners.

In nauw contact met bewoners

Fractievoorzitter Bert-Jan Ruissen: “We vinden het belangrijk in nauw contact te staan met de wijkbewoners en horen graag als er zaken zijn die beter, mooier of anders kunnen”. Zo zal ik vanuit de SGP mij voor Lansingh-Zuid nadrukkelijk gaan bezighouden met het verkeersveiliger maken van de Ouverturelaan.

Boveneind en Langeland

Arrèn van Tienhoven, Adriaan van Beek en Hugo van der Wal zijn het aanspreekpunt in hun eigen woonwijk. In al de wijken gaat er de komende jaren het nodige gebeuren. Arren van Tienhoven: “Locatie De Wilgen wordt gebouwd in het Boveneind en dat ga ik op de voet volgen, maar er speelt meer in het Boveneind”. Adriaan van Beek geeft aan: ”in Langeland wordt de komende tijd heel veel herstraat in het kader van het project ‘Langeland, the Next Generation’.

Kortland

Hugo van der Wal: “en in Kortland-Noord staat de sloop en nieuwbouw van Centrum-Zuid op het programma, waarbij ook de locatie van het busstation en de verkeersontsluiting grote aandachtspunten zijn”. “Maar ook de kleinere dingen zijn van belang” zegt Paul Schultink. “De achteruitgang van sommige buurten is een doorn in het oog omdat de sociale samenhang onder druk staat en buren er onderling nogal eens niet goed uitkomen. Ik zet me daar graag voor in”.

Oud-Krimpen

Marco Oosterwijk zal als raadslid Oud-Krimpen voor zijn rekening nemen. Ook daar is het nodige te doen: het grote herstraatproject vanaf 2020 met het klimaatvraagstuk is in Oud-Krimpen, net als de geluidsproblematiek van groot belang. “Oud Krimpen is een mooie wijk en me erg goed bekend”.

Zichtbaarheid

De Krimpense SGP zal zowel fysiek in de wijk, als op social media zich zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar gaan zijn. Bert-Jan Ruissen: “we zijn er klaar voor”.

Indeling wijken

  • Kortland-Noord is het aanspreekpunt Hugo van der Wal
  • Kortland-Zuid Paul Schultink
  • Boveneind, Arrèn van Tienhoven
  • Langeland, Adriaan van Beek
  • Lansingh-Zuid, Bert-Jan Ruissen
  • Oud-Krimpen & Stormpolder, Marco Oosterwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img