10.5 C
De Bilt

Stichting Shakespeare in de Loet stopt met voorbereidingen theaterspektakel

Krimpenerwaard – In september 2022 stonden 8 voorstellingen van het stuk Shakespeare in de Loet gepland. Nu is besloten om deze voorstellingen niet door te laten gaan. Aanleiding hiervoor is de twijfel over draagvlak binnen de gemeente Krimpenerwaard.

Verbinden met Shakespeare

Stichting Shakespeare in de Loet had voor ogen verbindende voorstellingen te organiseren door en voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard. Het zou de start zijn van meer activiteiten die allen tot doel hadden om de sociale cohesie te versterken en de drempels tot deelname aan culturele activiteiten te verlagen. Hiermee wilde de stichting zoveel mogelijk inwoners van de gemeente bereiken.

Negatieve reacties en geen politiek draagvlak

Aan deze mooie plannen komt helaas voortijdig een einde. Oorzaak hiervan is de deels negatieve berichtgeving en de twijfel over politiek draagvlak. Initiatiefnemer Theo Ham: ‘We betreuren het enorm dat een professioneel initiatief dat als doel heeft te zorgen voor onderlinge verbinding, juist blijkt te zorgen voor verdeeldheid. We konden daarom niet anders besluiten dan te stoppen met onze activiteiten.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio