12.4 C
De Bilt

Stichting Shakespeare in de Loet maakt theater in de Krimpenerwaard

Het Loetbos als theater! Drie creatieve inwoners van de Krimpenerwaard – Kees Dullaart, Theo Ham en Randy van Vliet – hebben het initiatief genomen om iedere twee jaar in een zomers Loetbos een groot theaterspektakel te organiseren. Dit dorpen en steden overstijgend project probeert zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Krimpenerwaard te stimuleren deel te nemen aan cultuur. Verbinding tussen de kernen is het belangrijkste uitgangspunt. Maar ook van jong en oud, amateur en professional en van cultuur met onderwijs en welzijn. Het project moet een traditie worden met een spin-off aan activiteiten, die het hele jaar door zullen plaatsvinden.

De aftrap in het Cultuurhuis

Op zondagmiddag 13 maart ’22 presenteert de nieuwe stichting haar plannen tijdens een AFTRAP in het Cultuurhuis, Markt 201 te Krimpen aan de Lek. Van 15.00-17.00 wordt informatie gegeven, een minivoorstelling vertoond en is er natuurlijk koffie/thee en een afsluitende borrel. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website www.shakespeareindeloet.nl

Droom over theater maken in het Loetbos

Het is zaterdag 3 september 2022. Het hele Loetbos zindert. Over een uur is de première van Midzomernachtsdroom. Achter het kanocentrum is een groot rond speelvlak opgebouwd met daarom heen verschillende tribunes. Hier is een half jaar hard aan gewerkt door veel mensen uit de Krimpenerwaard, voor en achter de schermen. Al gaat het regenen, dit kan niet in het water vallen!

Leendert de Ridder

In de kleedkamers gieren de zenuwen in het rond. Kinderen, misschien wel afkomstig van Arto, het Cultuurstation, Excelsior en het Jeugdtheaterhuis, trekken hun kostuums aan. De stof is gekleurd met verf van wilde bloemen uit de Loet en gemaakt door beeldend kunstenares Ina Verkaik. Volwassen toneelspelers, gerekruteerd uit alle amateurtoneelverenigingen die in de Krimpenerwaard actief zijn, spelen samen met professioneel acteur Leendert de Ridder de laatste scene door. Leendert komt oorspronkelijk uit Krimpen aan de Lek en is o.a. bekend van de Mees Kees films.

Aanvang

Het is aanvang. Hardlopers van atletiekvereniging START rennen het speelvlak op. Het publiek is in verwarring: “Hoort dit er bij of niet?” Plotsklaps staan zij midden op het toneel stil. Gooien tegelijk een handje glinsterende toverglitters in de lucht. Muziek zet in, een groot koor zing a-capella de bruiloftsmars van Mendelssohn….en de voorstelling begint.

Voor aanvang hebben de bezoekers van verschillende hapjes en drankjes kunnen genieten: kaas uit Lekkerkerk, taart uit Schoonhoven, fruitsap en worst uit Berkenwoude. Ook hebben zij een tentoonstelling van kunstenaars uit de regio kunnen bezoeken. Om 22.00 uur hult het bos zich in een toverachtige duisternis en klinkt er een overweldigend applaus! Meer dan 100 spelers, zangers, dansers en muzikanten nemen het applaus dankbaar in ontvangst.

Meedoen voor of achter de schermen? Meld je dan nu aan!

Iedereen die zin heeft om samen met Leendert de Ridder en heel veel anderen mee te werken aan dit verrassende theaterspektakel, kan zich nu aanmelden via: www.shakespeareindeloet.nl. We zoeken mensen – jong en oud, ervaren en onervaren – die voor en achter de schermen dit project tot een succes willen maken.

De repetities vinden plaats op maandagavonden of zaterdagmiddagen in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek en starten eind maart ’22.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio