Sinterklaas meert aan in Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel -Vandaag kwam Sinterklaas op meerdere plaatsen aan in Nederland. Rond 12.00 uur kwam de sint aan in Dokkum. Waarna hij door voer naar Ouderkerk aan den IJssel.

Onze perspiet mocht mee naar Ouderkerk om daar verslag van te doen en foto’s van te maken. Hier is zijn verslag.

RTV Krimpenerwaard.

Goedemiddag lieve kinderen  en vaders en moeders. Vandaag was ik met Sinterklaas en de andere pieten op weg  naar Ouderkerk aan den IJssel toen er op de grens van Krimpen en Ouderkerk een televisieploeg van RTV Krimpenerwaard aan boord kwam. Zij kwamen aan boord om een tv programma te maken van onze intocht.

sinterklaas
© regio online fotograaf: Richard Luthart

Sinterklaas meert aan

Rond 1.30 uur was het dan eindelijk zo ver. De aanlegsteiger van Ouderkerk aan den IJssel was in zicht. Wat waren we blij dat er zo veel lieve kinderen met hun ouders langs de kant stonden.

sinterklaas
© regio online, fotograaf: Richard Luthart

Toen de boot was aangemeerd gingen we van boord en naar de kinderen.  De sint werd welkom geheten door Henk Vergeer (voorzitter van de winkeliersvereniging) en Wethouder Vente. ook werd onze minipiet welkom geheten omdat hij voor de eerste keer mee was.

© Regio Online. Fotograaf Richard Luthart

Hierna ging de Sint met zijn gevolg te voet richting de Drie Maenen. Onder weg kregen we van de Turkse kleermaker baklava aangeboden. Bij de berenkuil ging de sint nog even zijn chocolade bestelling controleren.

File in het dorp

Toen wij bij de Abelenlaan aankwamen hielden de vrijwillige verkeersregelaars het verkeer tegen en stond er , voor Ouderkerkse normen, al een flinke file.

© Regio online. Fotograaf: Richard Luthart

Tijdens het feest in de Drie Maenen Deden de pieten allerlei leuke dingen met en voor de kinderen zoals dansen, zingen, turnen ( de sint waagde ook een sprongetje) en een goocheltruc.  Halverwege de middag sloeg bij de sint een beetje de paniek toe want minipiet was kwijt. Aan het eind van de middag kreeg sinterklaas een cadeau. toen hij het open maakte kwam minipiet er uit. Op de vraag ‘wat doe jij nou in het cadeau’? zie minipiet : weet ik niet, de pakjespiet heeft me ingepakt. De sint was blij dat alle pieten weer aanwezig zijn. Na nog wat foto’s met sint en pieten ze ze weer gauw verder gegaan wat er is nog veel te doen voor 5 december.

© Regio Online. fotograaf: Richard Luthart

Meer foto’s bekijken of bestellen?

Kijk hiervoor op https://www.beeldbankregioonline.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img