8 C
De Bilt

Sloop 92 woningen Schildersbuurt-Zuid in Krimpen baart inwoners grote zorgen. Leefbaar Krimpen zegt: ‘Niemand het dorp uit!’

De fractie van Leefbaar Krimpen vanwege de voorgenomen sloop van 92 woningen op basis van stukken en een gesprek met de bewonerscommissie Schildersbuurt-Zuid, schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Het gaat fout in de communicatie

Leefbaar Krimpen wil duidelijkheid voor haar inwoners. Raadslid Van der Elst, ook betrokken bij inwoners rond het Tennet dossier, gaf het al aan in de raadsvergadering van 30 november bij de bewoners. ‘We gaan toch geen eigen inwoners over de brug zetten?’ Voor hem was het al duidelijk: ‘hier gaat iets niet goed!’ “Niet alleen de communicatie gaat langs elkaar heen, er is enorme behoefte aan duidelijkheid en een toekomst voor onze inwoners uit de Schilderbuurt. Maar wel een toekomst in Krimpen!”

Sloop 92 woningen betekent ook 92 verhuizingen. Maar waar naar toe?

Wat Leefbaar betreft blijven deze inwoners in Krimpen. In de komende 18 maanden moeten zij op zoek naar een andere woonruimte, want hun huizen van QuaWonen moeten plat. Sloop is de enige optie. Dat is al vervellend genoeg, maar soms noodzakelijk als woningen zo verouderd zijn. Dan is nieuwbouw best te begrijpen.

Maar in deze tijd van enorme woningkrapte een hele opgave. Onze Krimpense inwoners van deze 92 woningen maken zich enorme zorgen. ‘ Woon ik straks nog wel in de buurt of woon ik straks 6 hoog achter? Woon ik straks in een flat in een criminele buurt met mijn kinderen? ‘ Leefbaar zegt deze zorgen te begrijpen en wat hen betreft gaat niemand uit de Schilderswijk-Zuid verplicht het dorp uit.

Antwoord college

Het college zal zo snel als mogelijk de vragen beantwoorden en hopelijk duidelijkheid kunnen scheppen voor de betrokkenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio