-2.1 C
De Bilt

Snelle Sluis bij Moordrecht gestremd vanwege zout water

Moordrecht – De Snelle Sluis bij Moordrecht tussen de Hollandsche IJssel en de Ringvaart van de Zuidplaspolder is vanaf zaterdag 28 juli gestremd voor al het vaarverkeer. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard sluit de sluis vanwege de toenemende zoutgehaltes in het water, we willen zoveel mogelijk voorkomen dat er zout water in het gebied komt.

Verbinding sluis Hollandsche IJssel en Rottemeren

De Snelle Sluis vormt de vaarverbinding tussen de Hollandsche IJssel en de Rottemeren. Het vaarverkeer kan hier op dit moment geen gebruik van maken, omdat het hoogheemraadschap de volle capaciteit water wil inlaten vanwege de dreigende verzilting.

Aanhoudende droogte is oorzaak

Door de aanhoudende droogte en de lagere waterstanden in de rivieren stroomt het zoute water vanuit de Noordzee steeds verder naar de Hollandsche IJssel. Pas wanneer het chloridegehalte in de Hollandsche IJssel is afgenomen, kan de Snelle Sluis weer in gebruik worden genomen door de scheepvaart. Het Hoogheemraadschap kan op dit moment nog niet aangeven wanneer dit zal zijn. Zij monitoren dagelijks de stand van zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio