15.8 C
De Bilt

Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – Op 1 februari 2020 start de gemeente Krimpenerwaard het Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard , op initiatief van SUN Krimpenerwaard, Humanitas Midden-Holland en Stichting Budgethulp Krimpenerwaard/SchuldHulpMaatje .

Voorkomen van problematische schulden

Het Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard heeft als doel problematische schulden bij inwoners te voorkomen. Alleenstaanden met een lening tot maximaal 1750 euro en gezinnen met een lening tot maximaal 2500 euro kunnen een aanvraag indienen bij het fonds. Inwoners kunnen renteloos een bedrag lenen dat rechtstreeks wordt terugbetaald aan de schuldeisers. Op deze manier wil de gemeente voorkomen dat een schuldensituatie verergerd. In totaal is een bedrag van 30.000 euro in het leenfonds opgenomen.

Financiële zaken weer op orde krijgen

Wethouder Jan Vente van Sociale Zaken zegt hierover: ‘Het Sociaal Leenfonds Krimpenerwaard’ is een waardevolle aanvulling op ons maatregelenpakket tegen problematische schulden. Met deze renteloze lening, bieden we inwoners een kans om erger te voorkomen. Belangrijk, want problematische schulden zijn vaak moeilijk op te lossen.’

Aanvraag indienen kan via een tussenpersoon

Een aanvraag indienen kan alleen via een tussenpersoon van Schuldhulpmaatje of Humanitas. De lening moet vervolgens in maximaal 36 maanden worden terugbetaald. De tussenpersoon bespreekt vooraf met de inwoner en het fonds wat de maandelijkse aflossing wordt. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio