16.2 C
De Bilt

Spirit bekert verder na 0-6 overwinning op Rotterdam United

Verslag door Eric de Vendt: Spirit heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Rotterdam United met 0-6 gewonnen. Middenin de strijd, die het team in de competitie levert tegen dreigende degradatie, werd deze wedstrijd dan ook niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd. Een goede score zou een stuk zelfvertrouwen leveren voor de moeilijk scorende ploeg. Voor de rest was fit blijven de belangrijkste opdracht.

Veel spelers Spirit nog in herstel

Want Spirit kampt nog steeds met veel afwezigen. Cris de Jong, Ruben Slooff en Ruben de Vries waren afwezig. Ook Sean Luthart was niet in de wedstrijdselectie opgenomen. De doelman had te veel last van pijntjes en werd vervangen door Aart Labee. De 37 jarige doelman, die in 2009 en 2010 onder de lat stond van het 1e elftal, werd onlangs teruggehaald uit het 7e team om te keepen bij Spirit 2. Zaterdag maakte hij zijn rentree bij Spirit 1, waarin hij in maart 2010 voor het laatst plaats nam tussen de palen.

Ruime voorsprong voor rust en Rotterdam United verder met 10 man

Spirit startte voortvarend. Al binnen 2 minuten kwamen de Ouderkerkers al op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Timme van Hof kopte Lukas Bos de 0-1 in. Daniel van der Zwan zette zijn ploeg nog voor rust op een veilige voorsprong. Hij scoorde fraai de 0-2 en na ruim een half uur de 0-3.

De Ouderkerkers speelden op dat moment al met een numerieke meerderheid. De thuisploeg liep al halverwege de eerste helft tegen een rode kaart aan.

Na de rust verdubbeling van doelpunten

In de 2e helft speelde Spirit de wedstrijd rustig uit. Jeugdspeler Nicky Bentzon kreeg ook weer minuten in het team van Richard van Cappellen en scoorde de 0-4. Daniel Gerritse kopte een paar minuten later een voorzet van Tjerk de Kogel achter de Rotterdamse doelman (0-5).

Het laatste doelpunt kwam op naam van Lukas Bos. De spits rondde een voorzet van Robbin Brouwer af en besliste de eindstand op 0-6.

Focus op ontsnappen uit degradatiezone in competitie

Spirit gaat ook na februari nog minimaal één bekerwedstrijd spelen. En dat is lang geleden. Maar voorlopig moet de focus weer op de competitie gelegd worden. Daarin moet een gat van minimaal 5 punten goed gemaakt worden om degradatie dreiging af te wenden.

Zaterdag speelt Spirit in Alblasserdam de eerder afgelastte wedstrijd tegen De Alblas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio