16.5 C
De Bilt

Spirit neemt na gelijkspel bij cvv Zwervers wéér geen afstand van degradatie grens (1-1)

Verslag door Eric de Vendt: Spirit heeft zaterdag op bezoek bij cvv Zwervers met 1-1 gelijk gespeeld. Door het gelijke spel tegen het in degradatienood verkerende Zwervers blijft het voor Spirit angstvallig ‘naar beneden’ kijken.

In de soms hevige regenbuien op Sportpark Couwenhoek lieten beide ploegen in de eerste helft weinig laten zien. Sean Luthart moest één keer in actie komen en zag een schot overgaan. Spirit stelde er alleen een schot van Niels de Vries tegenover.

Snelle voorsprong in 2e helft

In de 2e helft kwam Spirit al vroeg op 0-1 door een doelpunt van Ruben de Vries. De aanvaller kreeg 10 minuten later de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar kon net niet vinden bij de voorzet van Eric Jansen. Ook Ruben Slooff wist niet het net te vinden.

Rebound passeert toch Sean Luthart

Halverwege de 2e helft kwam de thuisploeg langszij. Een vrije trap werd in eerste instantie knap gestopt door Sean Luthart, maar moest toch toezien dat de rebound toch het doel trof: 1-1. In het vervolg kregen beide ploegen nog een grote kans. Een vrije trap van Eric Jansen belandde op de paal en cvv Zwervers schoot in de blessuretijd op de lat.

Spirit nog net boven degradatiegrens

Spirit blijft op de ranglijst nog steeds net boven de degradatiegrens. Met 9 punten uit 8 wedstrijden staat de ploeg van Richard van Cappellen op de 8e plaats. Pelikaan heeft met een punt minder op de 9e plaats. Alexandria’66 heeft net zoveel punten als Pelikaan, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld dan Spirit en Pelikaan.

Onderin staat nog steeds Streefkerk. Het verloor met 3-0 van De Alblas. Het verschil met De Zwerver (12e) en cvv Zwervers (11e ) is 3 punten. Maar Streefkerk heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. In verliespunten staan er dus 3 ploegen gedeeld onderaan. Op zaterdag 9 december is cvv Zwervers vrij en speelt Streefkerk thuis tegen De Zwerver.

3 ploegen op plek 1

Ook bovenin staan 3 ploegen gedeeld op de 1e plaats, althans in verliespunten. Oranje Wit is op de ranglijst wel weer de koploper. Spartaan’20 liep in een rechtstreeks duel met Oranje Wit tegen de eerste nederlaag van dit seizoen. In Dordrecht werd het 3-1. Het verschil is nu 3 punten, maar Oranje Wit heeft een wedstrijd meer gespeeld. IFC haakt met de 5-0 overwinning op De Zwerver aan. Ook zij hebben 3 punten achterstand op Oranje Wit met nog een wedstrijd te goed.

Zaterdag staat voor Spirit de laatste thuiswedstrijd in de competitie van dit kalenderjaar op het programma. De Ouderkerkse formatie ontvangt dan Alexandria’66.