14.7 C
De Bilt

Spirit overtuigend langs Rijsoord: 4-0

Verslag door Eric de VendtSpirit heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijsoord met 4-0 gewonnen. Met rust leidde de geel-witte kanaries al met 2-0. Voor het eerst dit seizoen kon trainer Richard van Cappellen beschikken over een volledig fitte selectie. Robbin Brouwer keerde weer terug in de basis na zijn blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Streefkerk. Anton de Koning kreeg de voorkeur boven Timme van Hof.

De snelle back laat al een poosje zien in goede vorm te zijn. Ook de jonge Daniel van der Zwan is in zeer goede doen en startte dan ook in plaats van de weer herstelde Tjerk de Kogel. Met Eric Jansen als meest aanvallende middenvelder schoof Ruben de Vries naar voren, dat ten koste ging van Kevin de Redelijkheid.

Spirit start afwachtend, maar lat helpt mee

Spirit startte een beetje afwachtend. De bezoekers namen het initiatief en waren ook het eerst gevaarlijk. Na 2 pogingen die net over gingen was het de lat die een tegentreffer voorkwam. Na ruim een kwartier spelen creëerde de thuisploeg de eerste kans. Ruben Slooff zag zijn schot door de keeper tot corner verwerkt. Uit de corner kwam de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Niels de Vries. Zijn uithaal door alle drukte heen belandde in de uiterste hoek van het doel: 1-0.

Loeren op de 2-0

Het verzet van Rijsoord stokte even. Het probeerde de bal in bezit te houden maar kon de opening naar voren niet (meer) vinden. Spirit hield de deur op slot en loerde op een fout van de tegenstander. Eén klein kansje kreeg Rijsoord op de gelijkmaker. Bij de 2e paal was de situatie te moeilijk om raak te koppen.

Even later was het voor Spirit wel raak. Daniel van der Zwan schoot van 20 meter, zijn schot werd geblokt maar de aanvaller reageerde alert en kreeg een 2e kans. Met een zuivere schuiver liet hij de Rijsoordse doelman kansloos (2-0). Vlak voor rust schoot Ruben Slooff oog in oog met de keeper op de voeten van de Ridderkerkse sluitpost.

2e helft met een regen aan kaarten

In de 2e helft was het Spirit dat dit keer het initiatief nam en kwam na een kwartier spelen verdiend op 3-0. Eric Jansen kreeg de bal perfect op zijn hoofd en besliste daarmee vroegtijdig de wedstrijd. In het vervolg nam de scheidsrechter met 5 gele en 1 rode kaart in de resterende 20 minuten de aandacht op zich. Al waren de meeste kaarten terecht, ze kwamen plots uit de lucht vallen en waren ze niet in verhouding tot het (sportieve) spelbeeld. Sean Luthart (te langzaam nemen van een achterbal), Cris de Jong (fel reageren nadat er een felle overtreding op hem werd gemaakt) en Daniel Gerritse (tikje van achteren) ontvingen namens Spirit de gele prent. Ruben de Vries zei iets wat door de scheidsrechter niet werd geaccepteerd. De gaande wissel ging niet door, maar de aanvaller moest wel met rood het veld verlaten.

Invaller Tjeerd de Kogel maakt de slottreffer (4-0)

Ondanks het verschil aan spelers kon Rijsoord in het restant niet het verschil maken. Slechts 2 kopballen over het doel van Sean Luthart waren het enige wapenfeit van de bezoekers, dat 2 seizoenen terug nog in de hoofdklasse speelden. De kansen van Spirit waren groter. Ruben Slooff benutte niet de 2 kansen die hij kreeg om te scoren, maar leidde in de slotminuut wel de 4-0 in. Hij zette druk op de doelman die de bal breed legde waarop Tjerk de Kogel sneller reageerde dan de Rijsoordse verdedigers. De invaller schoot beheerst de eindstand in.

Uit gevarenzone, maar ruimte voor fouten onderin competitie erg krap

Met de overwinning heeft Spirit de gevarenzone even verlaten. Maar de verschillen onderin zijn zeer klein. Met 7 punten en een wedstrijd meer gespeeld staat Spirit nu op de 7e plaats gelijk met IFC, dat zo overtuigend een paar weken terug won in Ouderkerk. Op de 8e en 9e plaats staan nu Alexandria’66 (3-0 winst op IFC) en Rijsoord. Daaronder een gaatje van 2 punten op Pelikaan (2-1 nederlaag bij EBOH).

Cvv Zwervers heeft in een rechtstreeks duel met Streefkerk de eerste punten gepakt. In Capelle werd met 4-1 gewonnen. Streefkerk blijft nu als enige ploeg zonder punten op de laatste plaats staan. Het verschil met De Zwerver (6-1 nederlaag bij Oranje Wit) en cvv Zwervers is 3 punten.

Top van de divisie

Bovenin blijft Oranje Wit (ruim) winnen en versterkte zich als koploper. Spartaan’20 (2e) kwam niet in aktie. EBOH leidt de kleine middenmoot op de 3e plaats. Het verschil met Spartaan’20 is maar 2 punten, maar de Dordrechtse ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. De Alblas en VVGZ volgen op 1 punt. De Alblas won verrassend met 0-3 bij VVGZ.

Volgende week zaterdag staat voor Spirit de wedstrijd tegen De Zwervers op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio