13.6 C
De Bilt

Spirit wacht een spannende slotfase in de competitie na winst bij SVS (0-3) en puntverlies koploper Sparta

Door Eric de VendtSpirit heeft zaterdag de uitwedstrijd bij SVS met 0-3 gewonnen. Lukas Bos zette met 2 doelpunten Spirit op een comfortabele 0-2 ruststand. Tjerk de Kogel bepaalde de eindstand op 0-3.

Koploper Sparta speelt gelijk

Concurrent Sparta wist niet te winnen. Op bezoek bij Alexandria’66 kwam de koploper van de 2e klasse F niet verder dan 3-3. Bij rust leidde de thuisclub nog met 2-0. Het verschil tussen Spirit en Sparta is nu slechts 2 punten. Nieuwerkerk, dat thuis geen misstap maakte tegen Hillegersberg (4-2), volgt op 1 punt van Spirit.

Spirit volgend weekend in Super Saturday

Met nog 4 wedstrijden te spelen maken de 3 ploegen zich op voor een spannende slotfase. De eerste testfase is volgend weekend. In een zogenaamde ‘Super Saturday’ staan er een paar belangrijke wedstrijden op het programma. Op Sportcomplex Nieuw Terbregge staat de wedstrijd Sparta tegen Nieuwerkerk op het programma. Op hetzelfde moment speelt Spirit thuis tegen de nummer 5, Heinenoord. In de competitie speelt de aankomende tegenstander van Spirit nagenoeg geen rol in de strijd om het kampioenschap.

SVS-Spirit (0-3) op 22-04-2023
SVS-Spirit (0-3) op 22-04-2023 – Foto: René Bitter

Het verschil met Sparta is 8 punten. Maar de degradant van vorig seizoen doet nog wel mee in de strijd om de 2e periode. Het staat daarin in punten gelijk met Spirit en slechts 1 punt achter koploper Nieuwerkerk. Nieuwerkerk en Spirit hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Onderin de lijst ook nog spannend

Ook onderin staan een paar belangrijke wedstrijden gepland. Zo ontvangt FC Binnenmaas Alexandria’66. De ploeg uit Maasdam moet winnen om nog een (kleine) kans te maken de degradatiezorgen te ontlopen. Alexandria’66 staat nog wel aan de goede kant van de streep, maar is nog niet veilig. Ook Hillegersberg moet zaterdag de laatste strohalm pakken om mogelijk lijfsbehoud in de 2e klasse later veilig te kunnen stellen. Op eigen veld moet er gewonnen worden van Neptunus-Schiebroek. Bij winst van Neptunus-Schiebroek wordt er ook volgend seizoen aan de Hazelaarweg in de 2e klasse gespeeld.

Degradatie of nacompetitie?

SVS en Slikkerveer staan op rechtstreekse degradatie plaatsen. Zij hebben een achterstand van resp. 2 en 3 punten op Strijen, dat op de 11e plaats staat. Deze plaats (en ook 9 en 10) betekent dat er (nog) via de nacompetitie gestreden moet worden tegen degradatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio