2.1 C
De Bilt

Spirit geeft winst op Pelikaan uit handen: 3-3

Verslag door Eric de Vendt: Spirit heeft zichzelf zaterdag geen goede dienst bewezen door op het laatst de winst uit handen te geven. Op bezoek bij Pelikaan wisten de Ouderkerkers de voorsprong (0-2 en 2-3) niet vast te houden en moest het met een gelijkspel genoegen nemen: 3-3.

De ploeg van trainer Richard van Cappellen begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na een kwartier spelen op 0-1. Daniel van der Zwan werd aangetikt en Ruben Slooff mocht van 11 meter aanleggen. Ruben de Vries zette na ruim een half uur spelen zijn ploeg op een comfortabele voorsprong : 0-2.

Voorsprong krimpt snel

Lang kon Spirit er niet van genieten. Een paar minuten later kopte Pelikaan zich weer in de wedstrijd (1-2). In het restant van de eerste helft kregen Ruben Slooff en Eric Jansen nog een paar mogelijkheden de score uit te breiden.

In de 2e helft komt Pelikaan toch langszij. Waar Spirit zocht naar het doelpunt (Ruben Slooff schiet voorlangs, Ruben de Vries kopt over en Niels de Vries schiet op de keeper), was het de thuisploeg die wel doeltreffend was: 2-2.

Nog een keer voor de winst

Spirit rechtte zijn rug en een paar minuten later stonden de geel-witten weer op voorsprong. Ruben Slooff zette de 2-3 op zijn naam, maar de goede aktie ervoor was van Daniel van der Zwan. Tjerk de Kogel kon de wedstrijd even later nog op slot zetten. In de loop kreeg hij de bal mee van Daniel van der Zwan maar zijn inzet ging net naast.

Winst Spirit verdampt in slotfase van wedstrijd

In de slotfase gaf Spirit toch de voorsprong weg. Kinderlijk eenvoudig kon Pelikaan door de verdediging heen lopen en de eindstand op 3-3 bepalen.

Gelijkspel biedt beide ploegen geen lucht

Beide ploegen schoten niets op met het gelijke spel. Met hetzelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo bungelen ze nog steeds rondom de degradatiezone. Verder zagen ze De Alblas verder uitlopen (2-1 winst op Alexandria’66) en De Zwerver met 3 punten inlopen na de 2-0 winst op Rijsoord. Streefkerk en cvv Zwervers staan nog steeds zonder punten onderaan.

Koploper Spartaan ’20 blijft punten binnenhalen

Koploper Spartaan’20 blijft winnen. Op eigen veld werd het 2-0 tegen EBOH. Oranje Wit, dat zijn verplichte vrije weekend in de eerste speelronde had, komt na langzaam ‘boven drijven’. Het won de topper tegen VVGZ met 4-0. Met een wedstrijd minder gespeeld staat het, ook nog zonder puntverlies, op de 2e plaats.

Spirit op 28 oktober weer verder in competitie

Volgende week staat er slechts 1 wedstrijd op het programma. Vanwege het 100 jarig jubileum programma van Rijsoord in mei, wordt de wedstrijd Rijsoord tegen Oranje Wit aankomend weekend al gespeeld. Spirit speelt niet, maar speelt de dinsdag erna in Ouderkerk tegen Dilettant.

Op zaterdag 28 oktober hervat Spirit de competitie met de thuiswedstrijd tegen Rijsoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio