15.6 C
De Bilt

Staatssecretaris Van der Burg bezoekt schip asielzoekers is Sliksloothaven Krimpen

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid bracht vanmiddag samen met burgemeester Martijn Vroom een bezoek aan het schip Alemannia in de Sliksloothaven in Krimpen aan den IJssel. In deze crisisnoodopvang zijn tijdelijk 150 vluchtelingen opgevangen. Na het bezoek sprak de staatssecretaris met het college over dilemma’s, draagvlak en draagkracht rond de opvang van asielzoekers en Oekraïners in kleine gemeenten zoals Krimpen aan den IJssel.

Slagvaardiger door gezamenlijke kracht regiogemeenten

Burgemeester Martijn Vroom vond het een geslaagd bezoek: “Het is goed dat de staatssecretaris bij ons langs wilde komen. Het college heeft met hem gesproken over hoe een kleine gemeente als Krimpen aan den IJssel alle zeilen bijzet om deze mensen een dak boven hun hoofd te bieden. Dit kan mede door de coördinatie en ondersteuning vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en de gezamenlijke kracht van de gemeenten in deze regio. Ook spraken we over zaken waar we tegen aanliepen, zoals het vinden van geschikte opvanglocaties, bieden van zorg of onderwijsmethodes voor de kinderen.“

Kinderen krijgen bezoek van de staatssecretaris. Zij krijgen les door vrijwilligers
Kinderen krijgen bezoek van de staatssecretaris. Zij krijgen les door vrijwilligers – Foto: Wijntjes Fotografie.

Staatssecretaris Van der Burg is blij met het bezoek aan Krimpen aan den IJssel

“Dank aan de gemeente Krimpen aan den IJssel voor de goede bijdrage die jullie met alle inwoners leveren aan de opvang van zowel asielzoekers als Oekraïners. Vandaag heb ik gezien hoe hard er gewerkt wordt om de opvang in goede banen te leiden, om te werken aan draagvlak en te investeren in begrip over en weer. Wij staan gezamenlijk voor deze taak in Nederland. Ik waardeer alle inspanningen, ook vanuit de Veiligheidsregio.”

De bewoners van het schip zijn vooral gezinnen met jonge kinderen en zwangere vrouwen uit niet-veilige landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio