1.7 C
De Bilt

Stankoverlast in Krimpen blijkt een ‘vluchtig’ probleem voor brandweer

Krimpen aan den IJssel – Sinds vanmiddag heeft de brandweer in Krimpen aan den IJssel haar handen vol aan een aantal meldingen van stankoverlast. In eerste instantie werd rondom 15.00 een melding gedaan aan de Memlingstraat, in de buurt van kerkgebouw De Bron. Er werd een chemische lucht geconstateerd en met behulp van politie getracht deze te traceren. Wellicht benzine van een lekkende bromfiets, of iemand die bewust iets in het riool geloosd had.

Stankoverlast verdwijnt niet, maar verplaatst zich een stukje

Tussen 17.00 en 17.30 uur werd de mannen en vrouwen van de Krimpense brandweer opnieuw opgeroepen voor stankoverlast. Dit keer een klein stukje verderop aan de Buys Ballotsingel. De brandweer is druk aan de slag gegaan om de chemische lucht te achterhalen. Vaak gaat het hier om vluchtige stoffen, zoals benzine, maar kunnen ook stoffen voor de productie van drugs zijn. Chemische lucht kan heel penetrant zijn, maar de dampen ook zeker gevaarlijk.

Brandweer speurt stank in Buys Ballotsingel op – Foto:: © Jurian de Jong – Regio Online

Vluchtige stoffen slecht voor gezondheid

Naast mogelijk brand- of explosiegevaar, zijn de vluchtige stoffen ook slecht voor de gezondheid. Vooral kwetsbare mensen met ademhalingsproblemen kunnen hier goed last van hebben. Vandaar dat de brandweer ook alles op alles zet op de oorsprong van de lucht te achterhalen. Hiervoor zijn er diverse putdeksel geopend en buizen doorgespoeld.

Politie assisteert brandweer bij stankoverlast Memlingstraat – Foto: © Jurian de Jong – Regio Online

Lijmlucht

Na het doorspoelen van de riolering werd de Officier van Dienst ter plaatse gevraagd, zo laat de brandweer op haar Facebookpagina weten. Eerdere werkzaamheden aan het riool, waarbij waarschijnlijk Styreen voor verlijming van buizen is gebruikt, zijn hoogstwaarschijnlijk de oorzaak an de nare lucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio