Stem van Krimpen: ‘deelscooters moeten parkeerplekken krijgen’

Krimpen aan den IJssel – De deelscooters die sinds kort in Krimpen aan den IJssel te vinden zijn, zorgen naast gemakkelijk vervoer voor veel overlast. Stem van Krimpen is voornemens om tijdens de raadsvergadering donderdag 4 november 2021 een motie in te dienen voor parkeerplekken.

Positief effect gebruik deelscooter ondersteunen met goede parkeerplekken

Wilco Slotboom-Zeedijk, fractievoorzitter van Stem van Krimpen: “Het is fijn dat deze voertuigen een positief effect hebben op de duurzaamheid omdat ze elektrisch zijn en door de grote beschikbaarheid slechts een beperkt aantal scooters nodig is. Er moet wel iets gebeuren aan de overlast die wordt ervaren doordat op de stoep geparkeerde scooters te vaak de doorgang hinderen. Bij ons hebben al veel inwoners hun frustraties geuit.”

Motie

De motie roept het college op om in samenspraak met Felyx en Go Sharing populaire parkeerplekken te benoemen. Die plekken worden vervolgens voorzien van bijvoorbeeld geschilderde parkeervakken en alleen daar – waar de scooters geen doorgang belemmeren – mogen de voertuigen geparkeerd worden. 

“Het parkeergedrag reguleren zorgt ervoor dat de scooters makkelijk en veilig bereikbaar blijven en niet leiden tot overlast.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img