10.5 C
De Bilt

Stem en Leefbaar niet uit coalitie gestapt: Krimpens college niet gevallen!

Krimpen aan den IJssel – De Krimpense fracties Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen hebben woensdag 18 december 2019 de coalitiesamenwerking met VVD en D66 opgezegd. Dat betekent nog niet dat het college daarmee is gevallen!

College gaat door

Het is in het belang van Krimpen dat onze wethouders op hun plek blijven. Het besturen van Krimpen heeft prioriteit. ‘Onze wethouders blijven gewoon hun goede werk voor onze mooie gemeente doen’, zegt Saskia Oudshoorn (SvK). Ook Jeffrey van der Elst (LK) laat weten alle vertrouwen te hebben in zijn wethouder.

Pal achter Kleurrijk Krimpen akkoord

De partijen hebben 8 van de 11 coalitie zetels en geven uitdrukkelijk aan inhoudelijk volledig achter de speerpunten van het coalitieakkoord Kleurrijk Krimpen te blijven staan. Alleen de gemeenteraad kan wethouders wegsturen. Indien een wethouder dan niet vertrekt, dan kan de raad de wethouder alsnog ontslaan (Art.49 gemeentewet).

Verantwoordelijkheid voor stabiel bestuur

Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen nemen de verantwoordelijkheid op zich om samen te zorgen voor een stabiel bestuur, een nieuwe coalitie met oog voor elkaars toegevoegde waarde, gezamenlijke verantwoordelijkheid en constructieve samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio