15.6 C
De Bilt

Stem van Krimpen pleit voor oliebollenverkoop op zondag 31 december

Krimpen aan den IJssel – Fractievoorzitter Kirsten Jaarsma, van de partij Stem van Krimpen, heeft een bezoek gebracht aan de oliebollenkraam op de Crimpenhof, van oliebollenbakker Wesley Smit. Na het bezoek pleit zij voor een uitzondering op de zondagsopening voor de verkoop van oliebollen.

Nederlandse culinaire traditie

Het is één van de mooie Nederlandse culinaire tradities: de oliebol! Komend weekend zullen ook de Krimpenaren graag een verse bol willen eten, maar omdat oudejaarsdag dit jaar op zondag valt en de winkels gesloten zijn wordt dat lastig voor de inwoners.

Geen verse bol dit jaar?

“Die vergunning voor de kraam staat de eigenaar alleen toe om van maandag t/m zaterdag tussen 06.00 tot 22.00 uur open te zijn. De verkooppiek voor de verse oliebol ligt echter op 31 december, wat dit jaar op een zondag valt en dat is ontzettend balen voor de jonge ondernemer Smit, maar ook voor onze inwoners die nu die lekkere verse oliebol moeten missen”, zo laat Jaarsma weten

Creatieve oplossing gevraagd

Hoewel kort dag, heeft zij de burgemeester, Martijn Vroom, toch naar de opties gevraagd om de verkoop op de 31e toch mogelijk te maken. “Ik hoop dat er iets creatiefs mogelijk is zodat onze inwoners toch kunnen genieten van een versgebakken oliebol”, geeft Jaarsma aan.

Bron: Stem van Krimpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio