2.8 C
De Bilt

Ben jij de Stem van Krimpen?

Heb je ze al gezien? We posten regelmatig op onze socials, Facebook, Instagram en Twitter onderwerpen die leven in Krimpen. Bijvoorbeeld de nieuwe jonge ondernemers in Krimpen en omstreken. In coronatijd gewoon je eigen zaak beginnen, hoe tof is dat!
En wat dacht je van de FB post over de nijlganzen, de WOZ, enquête over de winkelopening op zondag of het gebrek aan PINautomaten. Bij die laatste hebben zelfs banken gereageerd door tips te geven en vragen te stellen aan de mensen die op onze post gereageerd hebben.

De stem

En dat is nu precies wat Stem van Krimpen wil en doet. Actief bezig voor onze inwoners door onderwerpen bespreekbaar te maken, door de gemeente zelf, bedrijven en instellingen hierbij te betrekken. Zo creëren we samen mogelijkheden en kansen en bereiken we met elkaar oplossingen. Meepraten, meedenken, meedoen, vinden wij belangrijk! Stem van Krimpen is een lokale politieke partij die met haar voeten in de klei staat, dicht bij de inwoners.

Als raadslid is het best aanpoten. Naast je dagelijks leven en je werkzaamheden, besteed je gemiddeld zo’n 12 tot 16 uur per week aan het raadswerk. Als volksvertegenwoordiger heb je te maken met de reguliere vergadercyclus waarin de besluitvorming van het gemeentebeleid zit. Dat betekent veel lezen, bespreken met de factie en voorbereiden voor de commissie- en raadsvergaderingen, die 1 of 2 keer per week plaatsvinden. Daarnaast heb je een controlerende- en kaderstellende taak richting het college. Maar het meest belangrijk is dat je er bent voor de inwoners, jouw kiezers. Het afgelopen jaar kon dit niet live, maar wel digitaal en daar hebben we enorm veel tijd aan besteed. Hopelijk kunnen we dit jaar weer face to face met onze kiezers in gesprek en bezoeken brengen aan Krimpense instanties dit belangrijk werk doen voor onze inwoners. Kortom het is druk, het is interessant, het geeft voldoening en het is vooral leuk!

In de afgelopen jaren hebben we veel geleerd. Tijdens de laatste periode zijn we begonnen in de coalitie en zijn we nu de grootste oppositiepartij. Alles heeft zo zijn redenen. Maar onze ziel verkopen, dat hebben we niet gedaan en plucheklevers, daar houden we niet van. En 1 ding hebben we goed in onze oren geknoopt en dat is dat we eerder op onze strepen gaan staan en ons door niemand onder druk laten zetten. Zonder vragen tekenen bij het kruisje, dat doen we niet. Ook in de gemeenteraad heb je wat ze in Den Haag noemen ‘tegenmacht’ nodig. En wij zetten ons vanuit de oppositie onvermoeibaar in voor onze inwoners.

We spreken veel mensen die aangeven graag lid te willen worden. En dat geeft een energie! Veel jonge mensen waar we natuurlijk heel blij mee zijn, maar ook oudere inwoners van Krimpen, allemaal zo belangrijk! Zo kunnen we als Stem van Krimpen die diversiteit aan meningen, ervaringen, overtuigingen, vernieuwende gedachten en ideeën verzamelen om verder uit te werken naar nieuwe ontwikkelingen en veranderingen, kortom naar nieuw beleid voor Krimpen.

Veel doen we goed in Krimpen, maar ook heel veel kan anders. Denk bijvoorbeeld aan meer horeca, meer cultuur, meer voor de jeugd. We zijn een gemeente met een prachtige schaalgrootte. Geheel zelfstandig en met zo’n kleine 30.000 inwoners niet te groot en niet te klein. Veel kunnen we zelf, maar natuurlijk lang niet alles. We moeten nóg meer de samenwerking zoeken met onze buurgemeenten. Hier valt veel meer uit te halen, zowel op financieel- als op sociaal vlak.

Dus wil je met ons meepraten, meedenken en meedoen of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Maak dan eens een afspraak. Via deze link (website stem van krimpen) kun je op eenvoudige wijze contact met ons opnemen.

Wilma Lingen-Breedveld

Raadslid Stem van Krimpen

stem
Wilma Lingen-Breedveld – Foto: Stem van Krimpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio