10 C
De Bilt

Stem van Krimpen kritisch: onderhoud openbare ruimte kost ruim 1,5 ton meer

De raadsinformatiebrief over de gunning van de aanbesteding integraal onderhoudscontract van de openbare ruimte is voor Stem van Krimpen aanleiding tot het stellen van kritische schriftelijke vragen. Het onderhoudscontract van de openbare ruimte kost ruim 1,5 ton meer dan is begroot. 

Raadsvoorstel met twee verschillende bedragen onduidelijk

Wilma Lingen, raadslid voor Stem van Krimpen: “Een aantal dingen zijn opvallend. Een aanbesteding waarbij een extern adviseur betrokken is geweest waar dan achteraf veel geld bij moet is op zijn zachtst gezegd, opvallend. Ook opvallend is dat in het raadsvoorstel twee verschillende bedragen genoemd staan en het verschil niet duidelijk is.” 

De raad wordt binnenkort gevraagd goedkeuring te geven aan een onvoorziene uitgave van € 160.000, waarvan niet helemaal duidelijk is hoe dit komt. 

Opheldering over extra uitgave openbare ruimte

“Stem van Krimpen vraagt om opheldering”, zegt Wilma Lingen. “Ik kan mij nog goed herinneren dat ik eerder mij de blaren om mijn tong heb moeten praten om een bezuiniging van € 35.000 terug te draaien. Hierdoor, door het Voorzieningenfonds kunnen volwassenen met een wat kleinere beurs in coronatijd tegen gereduceerde tarieven blijven sporten, naar de bieb gaan en cultuur bezoeken. Daarom verbaast het onze fractie dat nu dit bedrag, dus €160.000, er met groot gemak doorheen gejast lijkt te worden. “

Schriftelijke vragen moeten binnen 30 dagen beantwoord worden.

“Inmiddels is in aanvulling op onze vragen ook door een andere fractie een aantal  kritische vragen gesteld,” vult Lingen aan. “Inmiddels lijkt het erop dat er meer aan de hand is, maar dat zal blijken uit de antwoorden op onze schriftelijke vragen. We blijven kritisch en houden vinger aan de pols, zeker als het om dit soort onvoorziene bedragen gaat. Uiterlijk 10  februari weten we meer”, sluit Lingen af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio