9.3 C
De Bilt

Stem van Krimpen benoemt nieuwe informateur

Krimpen aan den IJssel – Stem van Krimpen heeft woensdag de naam van de nieuwe informateur bekend gemaakt. Paul Pietersma gaat voor Stem van Krimpen aan de slag om te onderzoeken welke partijen samen een coalitie kunnen vormen.

Nieuwe informateur, nieuwe ronde

Fractievoorzitter Kirsten Jaarsma benaderde Pietersma nadat de formatiegesprekken tussen Stem van Krimpen, SGP, Leefbaar Krimpen en het CDA donderdag 19 mei strandden. Hierdoor is een nieuwe informatieronde noodzakelijk.

Berenschot

Paul Pietersma is managing director bij adviesbureau Berenschot en heeft vanuit zijn functie bij het bureau veel ervaring met het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. Het is een ervaring die zeker van pas zal komen in een ingewikkeld informatieproces.

“Zoeken binnen eigen netwerk”

Jaarsma laat in een reactie weten: “Wij zijn voor een nieuwe informateur eerst binnen ons eigen netwerk gaan zoeken. Pietersma woont in Krimpen aan den IJssel en is o.a. bestuurslid is bij tennisvereniging TCK. Vanwege zijn ervaring bij Berenschot was hij voor ons de juiste kandidaat. Hoewel ook hij geen ervaring als informateur heeft, accepteerde hij de uitnodiging om deze taak op zich te nemen van harte.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio