21.7 C
De Bilt

Stem van Krimpen pleit voor Brug van Verbinding

Krimpen aan den IJssel – Een regenboogbrug in plaats van de brug der zuchten is de wens van Stem van Krimpen. Met de motie “ALGERABRUG – BRUG VAN VERBINDING”, die de grootste partij van Krimpen aan den IJssel indient tijdens de raadsvergadering op 9 juli 2020, pleit zij voor een Brug van Verbinding. Een week lang de Algerabrug in alle kleuren van de regenboog aanlichten om de vrijheid van seksuele en culturele diversiteit te vieren. 

Regenboogbrug als verbinding

Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen: “Bij de opening van de Algerabrug sprak men van ‘Eén weg van en naar en tot elkander’. Hoe mooi zou het zijn als Krimpen samen met Capelle aan den IJssel en Rijkswaterstaat – die vorig jaar al welwillend tegenover dit plan stonden – met de Algerabrug in alle kleuren van de regenboog laten zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Het is de bedoeling om de brug dit najaar, in de week van 11 oktober, de internationale Coming Out dag, aan te lichten in regenboogkleuren.”

Dit gaat over mensen

De gemeente heeft een belangrijke rol in LHBTI+-emancipatie bevorderen. Dit gaat over mensen: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender. Mensen die net als iedereen recht hebben op gelijke behandeling en non-discriminatie. Het gaat hier over het beschermen van mensenrechten.

Stem van Krimpen verder met LHBTI-acceptatie

Dat onderstreepten zes partijen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, PVDA, VVD, D66 en Groen Links tekenden het regenboogstembusakkoord. Stem van Krimpen beloofde net als de andere vijf partijen zich actief in te spannen voor LHBTI-acceptatie. Daarnaast beloofden zij in de raad maatregelen voor te stellen die de acceptatie van LHBTI’s verder helpen bevorderen. Het gaat om veel mensen. 6-8% van de bevolking. Ook in Krimpen.

Is het nodig?

Op de vraag of het nodig is om hier aandacht voor te vragen antwoordt Margot Wekker: “Ja!  Zolang nog steeds 20%, dus 1 op de 5 LHBTI-ers te maken krijgt met negatieve reacties en geweld is het nodig. Zolang nog steeds 40%, dus 4 op de 10 transgender personen te maken heeft met een negatieve ervaring in de openbare ruimte is het nodig. Het is nodig omdat we met de brug van verbinding in alle kleuren van de regenboog, als gemeente Krimpen ons uit spreken.

Brug van Verbinding

Omdat en ik citeer onze voormalig wethouder Jaarsma: ‘iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen; op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook.’ Als we dat met een regenboogbrug of een Brug van Verbinding kunnen bereiken, dan moeten we dat doen.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio