16.7 C
De Bilt

Stem van Krimpen vindt discussie over vuurwerk hard nodig

Krimpen aan den IJssel – Stem van Krimpen wil wederom een discussie over vuurwerk rond de jaarwisseling. Op 6 januari 2014 zette de partij dit steeds actuelere onderwerp ook al op de agenda. Bert Luijendijk, toenmalig fractievoorzitter, pleitte destijds voor een maatschappelijke discussie, omdat doorgaan op de oude voet te makkelijk zou zijn en Stem van Krimpen veel andere geluiden hoorde.

Discussie nu nodig

Zes jaar later is deze maatschappelijke discussie in veel gemeenten en ook in de landelijke politiek het gesprek van de dag en mag wat Stem van Krimpen betreft niet ontbreken op de agenda van de raad. Zeker nu buurgemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Ridderkerk een vuurwerkverbod hebben afgekondigd en Krimpen aan den IJssel hier middelpunt van is.

Schade oud en nieuw 15.000 euro

Burgemeester Vroom gaf in zijn nieuwjaarsspeech aan dat oud en nieuw goed is verlopen, ondanks dat de kosten van vernielingen die nacht meer dan € 15.000 bedragen. Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen: “De online petitie voor een landelijk vuurwerkverbod en het Nationaal Vuurwerkmanifest is inmiddels door meer dan 500.000 mensen ondertekend. Ook wij als gemeenteraad moeten het debat voeren over vuurwerk in Krimpen aan den IJssel. Wij zijn een partij van meedenken – meepraten – meedoen en roepen daarom inwoners op om zich hierover uit te spreken zodat we met elkaar tot juiste besluiten kunnen komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio