21.3 C
De Bilt

Stemwijzer Krimpenerwaard deze week online

Krimpenerwaard – Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in de gemeente Krimpenerwaard kan dan weer gestemd worden. Maar naar welke partij gaat uw stem? Om die keuze makkelijker te maken, zet de gemeente op 14 februari de ‘StemWijzer Krimpenerwaard’ online.

Online stellingen

Aan de hand van 29 stellingen kunnen inwoners bepalen naar welke partij hun voorkeur gaat. Per stelling is er keuze tussen drie mogelijke antwoorden: “Eens”, “Oneens” of “Geen van beiden”. De stellingen zijn gebaseerd op de verkiezingsstandpunten van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. De uitslag van de StemWijzer laat zien met welke partij de meeste raakvlakken zijn.

Keuze tussen 9 politieke partijen

De negen partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn: VVD, CDA, PvdA, SGP, D66, ChristenUnie, Lokaal op 1, Pro Krimpenerwaard en Gemeente Belang Krimpenerwaard. Op www.krimpenerwaard.stemwijzer.nl kan vanaf Valentijnsdag getest worden welke partij het beste bij u past. Er zijn in Nederland 44 gemeenten met een zelfde adviesinstrument.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio