3.6 C
De Bilt

Stichting MAX Maakt Mogelijk steunt lokale initiatieven tegen armoedebestrijding

Hilversum – De goede doelen stichting MAX Maakt Mogelijk, die verbonden is aan de omroep, initieert al meer dan tien jaar de winteractie aan het eind van het jaar. Met de opbrengst wordt voor de ouderen in Oost-Europa kolen en hout voor de kacheltjes aangeschaft omdat zij zelf geen geld hebben om deze brandstof te kunnen kopen. Voor het eerst sinds de oprichting van de stichting wordt de winteractie nu uitgebreid naar Nederland. MAX Maakt Mogelijk gaat enkele lokale organisaties ondersteuning bieden die zich met vrijwilligers dagelijks inzetten voor mensen die steeds vaker niet meer rond kunnen komen.

MAX Maakt Mogelijk

Ook in Nederland is de kachel aanzetten niet meer vanzelfsprekend en dagelijks een warme maaltijd zit er voor velen niet in. Ouderen met een laag pensioen en huishoudens met een middeninkomen kloppen noodgedwongen steeds vaker aan bij organisaties die een helpende hand bieden. Stichting MAX Maakt Mogelijk trekt zich dit aan en ondersteunt deze winter daarom een aantal organisaties verspreid door het land, met een financiële bijdrage. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen blijven rekenen op hulp, door middel van bijvoorbeeld een boodschappenbon of een gratis warme maaltijd.

Een voorbeeld van een lokale organisatie is Stichting BlijeGift in Krimpen aan de Lek. Oprichtster Annette Koopman helpt 189 gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Deze gezinnen worden ondersteund met levensmiddelenbonnen, zodat zij zelf kunnen bepalen wat ze nodig hebben. Het werk van Annette werd gefilmd door Omroep MAX en werd op 26 november 2022 uitgezonden in het programma MAX Maakt Mogelijk.

Op 6 februari jongstleden werd Stichting BlijeGift bezocht door Truus Köster en Marleen Sierhuis, beiden medewerksters van Stichting MAX Maakt Mogelijk. Annette werd verrast met een mooie cheque om haar stichting een extra steuntje in de rug te geven. Het geld is bestemd voor levensmiddelenbonnen, die door de aangesloten gezinnen te besteden zijn bij de plaatselijke middenstand, en tevens een bijdrage voor onvoorziene kosten, waarmee mensen die acuut in de problemen zijn gekomen ook geholpen kunnen worden. Met deze cheque toont MAX Maakt Mogelijk de enorme waardering voor de tomeloze inzet van Annette, maar ook voor de haar ondersteunende vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio