Straat vernoemd naar Theo Bakkers – oud-burgemeester van Ouderkerk

Krimpenerwaard – Oud-burgemeester van Ouderkerk, Theo Bakkers, krijgt een straat naar hem vernoemd. Op maandag 27 september onthulde wethouder Ria Boere in Ouderkerk aan den IJssel de naam van de nieuwe straat bij de nieuwbouwlocatie op de hoek Sportlaan. De nieuwe straat heet Burgemeester Bakkerslaan en is vernoemd naar Bakkers, die van 1986-1998 burgemeester van de gemeente Ouderkerk was.

Verrast

De onthulling vond plaats in het bijzijn van de heer Theo Bakkers, zijn familie en een aantal genodigden. De heer Bakkers was zeer verrast met dit bijzondere gebaar. Dat er een straat naar de heer Bakkers (1933) is genoemd is vanwege zijn grote verdienste voor de cultuurhistorie van Ouderkerk aan den IJssel en de Krimpenerwaard als geheel.

Theo Bakkers nog steeds betrokken

Tot op de dag van vandaag is zijn betrokkenheid groot bij alles wat met historie, cultuur, archeologie en met ‘zijn’ dorp Ouderkerk aan den IJssel te maken heeft. Burgemeester Bakkers volgde in 1986 de heer J.G. de Zeeuw op. Bakkers was de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Ouderkerk. De gemeenten Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak vormden met ingang van 1 januari 1986 één gemeente.

Moeilijke omstandigheden in ambtsperiode

De omstandigheden waren destijds niet makkelijk: Inwoners van beide IJsseldorpen lagen elkaar niet zo. Ook raakte de gemeente betrokken bij de grote landelijk bekende gif-affaire van de Zellingwijk in Gouderak. De jonge gemeente belandde hierdoor in een financiële crisis.

Vriendelijk en onbaatzuchtig

Lastige zaken en taken waar de heer Bakkers tijdens zijn hele ambtsperiode mee te maken had. Door zijn vriendelijkheid, onbaatzuchtige houding en de afwezigheid van statusgevoel verkreeg hij de sympathie van de bevolking. Achter de schermen was hij een wat eigenzinnige maar zeer noeste werker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img